Karakolda skandal

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 02 Şubat 2007 07:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast'a Samsun'daki karakolda kahraman gibi davranıldığı, güvenlik güçlerinin, eline Türk bayrağı verip onunla hatıra fotoğrafı çektirdiği ortaya çıktı

Ogün Samast'ın Samsun'da yakalandıktan sonra çekilen poster gibi fotoğrafının altından büyük bir skandal daha çıktı.

Yeni yayımlanan görüntülerde, Samsun otogarındaki karakola götürülen Samast'ın eline Türk bayrağı verildiği ve jandarmaların katil zanlısıyla hatıra fotoğrafı çektirdiği görüldü. TGRT'nin ele geçirdiği görüntülere göre, 21 Ocak'ta Samsun'da yakalanan Samast'a, otogardaki karakolda kahraman gibi davranıldı. Karakolda jandarmaların yanı sıra sivil polis olduğu tahmin edilen kişiler de vardı.

Atatürk'ün sözü önünde poz...

Atatürk'ün "Vatan toprağı kutsaldır, kaderine terk edilemez" yazılı sözü ile Türk bayrağının bulunduğu takvimin altına özenle yerleştirilen Samast'a, bir stüdyodaymış gibi poz verdirildi. Kadraj ayarlandıktan sonra, yüzü Atatürk'ün sözünün tam altına denk getirilen Samast'ın fotoğrafları çekildi.

Bu sırada dışarıdan bir kişi, Atatürk'ün takvimdeki sözünü kastederek, "Tam kafasının üzerine denk getirin arkadaşlar. 'Vatan toprağı kutsaldır' yazan..." diye seslendi.

Daha sonra üniformalarıyla iki jandarma, Samast'ın yanında yerlerini alarak hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra eline Türk bayrağı verilen Samast yeniden görüntülendi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber