Adana'da 9 adliye personeli tahliye edildi

"Silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla haklarında dava açılan 15'i tutuklu 37 adliye personelinin yargılanmasına başlandı - Tutuklu sanıklardan 9'u adli kontrol şartıyla tahliye edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ocak 2017 14:18, Son Güncelleme : 28 Şubat 2019 12:36
Adana'da 9 adliye personeli tahliye edildi

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla dava açılan 15'i tutuklu 37 adliye personelinin yargılanmalarına başlandı.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar M. N. Y., B. A., M. K., İ. T., M. E. P., E. K., İ. K., F. D., Ahmet U., İbrahim G., Hayrullah İ., Halil İbrahim K., Adem K., Fatih O. ve Recep Y. bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Tutuksuz sanıklardan 21'i salonda hazır bulunurken, bir sanık ise duruşmaya gelmedi.

Kimlik tespiti ve iddianamenin okunmasının ardından sanıkların savunmasına geçildi.

Sanıklardan Mehmet Nuri Y., ByLock kullanmadığını, gizli tanığın beyanlarının da gerçeği yansıtmadığını savunarak, gizli tanığın FETÖ/PDY üyesi olma ihtimalinin kuvvetli olduğunu öne sürdü.

Burak A. da hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, katiplik sınavına 7 kez girdiğini, birçok kez mülakatlarda elendiğini, kesinlikle bir cemaat ya da kişi referansına ihtiyacının olmadığını söyledi.

Diğer sanıklar da ByLock kullanmadıklarını, terör örgütü ile bir bağlantılarının olmadığını iddia ederek, suçlamaları reddetti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Burak A., İlyas T., İsmail K., Ahmet U., İbrahim G., Halil İbrahim K., Adem K., Fatih O. ve Recep Y.'nun yurt dışına çıkış yasağı ve pazartesi, çarşamba ile cuma günleri bağlı bulundukları kolluk birimine imza atmak suretiyle adli kontrol şartıyla tahliye edilmelerine karar verdi.

Diğer tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilip duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

"Silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla haklarında dava açılan sanıkların 15'er yıl hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber