Microsoft: İçişleri Bakanlığı olur versin çocuk pornosunu önleyelim

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 02 Şubat 2007 07:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanlığı, AB ülkelerinin ortak kullandığı, çocuk istismarı ve internet suçlarını kontrol eden yazılım için Microsoft ile görüşüyor

Microsoft Türkiye, artan internetle ilgili suç oranlarına dikkat çekmek için Başbakanlık ve UNICEF ile birlikte ?Farkındalık Kampanyası? başlatacak. Şirket, çocuk istismarı ya da internet suçlarını kontrol altına alan bir yazılımı da İçişleri Bakanlığı bünyesinde sunacak.

Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Yener, ?Son dönemde gündemde olan çocuk istismarı ya da internet suçlarını kontrol altına alan bir yazılımı İçişleri Bakanlığı bünyesinde sunmaya çalışıyoruz. AB ülkelerinin de ortak kullandığı yazılımın İçişleri Bakanlığı tarafından da kullanılması gündemde? dedi.

Şikayetler arttı

Ekrem Yener, Türkiye'de 5 yıl öncesine göre internetle ilgili suç oranının yüzde 100'lerin üzerinde artış gösterdiğini ifade ederek, Microsoft Türkiye'nin geçen yıl ayda 5-7 şikayet alırken, şimdi bu rakamın 100'e kadar çıktığını söyledi. İnsanların internetle ilgili suçların farkında olması gerektiğini belirten Yener, aileler ve internet kullanıcılarının internetle ilgili suçlara dikkat etmesi için Başbakanlık ve UNICEF ile birlikte Farkındalık Kampanyası başlatacaklarını söyledi.

Çocuklarınıza gözcülük yapın

ÇOCUKLARINI internet suçlarından korumak isteyenler Microsoft'un sitesinden Gözcü adlı programı indirebiliyor. Bu yazılım sayesinde aileler çocukların hangi sitelere girip hangilerine giremeyeceğine karar verebiliyor. Aileler, ?Şu sitelere girilemez, içinde şu sözcükler olan sitelere girilmesin, sadece şu saatlerde internete girilebilsin ve şu sitelerde oyunlar oynanabilsin? diyebiliyor. Bir süre önce tanıtımı yapılan Windows Vista da filtre programı özelliği taşıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber