355 akademisyenden YÖK vetosuna kınama

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 02 Şubat 2007 07:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

YÖK'ün, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı'na atanması beklenen Prof. Dr. Çorapçıoğlu'nu vetosuna, fakültenin sitesinde 355 akademisyen imzalı protesto geldi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Ankara Üniversitesi arasında, Prof.Dr. Tümer Çorapçıoğlu'nun tıp fakültesi dekanlığına atamamasıyla başlayan gerginlik, internet üzerinden devam ediyor. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı'nın resmi internet sitesinin açılış sayfasına konulan duyuruyla YÖK protesto edilerek, kınanıyor. Duyurunun altında toplam 355 akademisyenin imzası bulunuyor. Ankara Üniversitesi, YÖK'e karşı tepkisini halen sürdürüyor. Üniversite, tıp fakültesi dekanlığı için önerilen isimlerin başında gelen Prof.Dr. Tümer Çorapçıoğlu'nu veto eden YÖK'ü, olayın yaşandığı günlerde sert açıklamalarla eleştirirken şimdi de sanal alemden eleştirilerine devam ediyor. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı'nın www.medicine.ankara.edu.tr internet adresine konulan 'Kamuoyuna' başlıklı duyuruda YÖK'ün tavrı kınanıyor.

DEMOKRATİK DEĞİL

Fakültenin çalışmalarına değinilen ve bu çalışmaların iki dönem dekanlık yapan Prof.Dr. Tümer Çorapçıoğlu'nun sayesinde gerçekleştirildiği ifade edilen duyuruda, 'T.C. Yükseköğretim Kurulu, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin büyük bir çoğunluğu tarafından dekanlık makamına üçüncü kez layık görülen Prof.Dr. Tümer Çorapçıoğlu'nu bu göreve atamamıştır.

Üniversite gelenekleri, seçicilere objektif ve teamüllere uygun davranma, ilgili kurumların eğilimlerini dikkate alma sorumluğunu da yüklemektedir. Bu karar, üniversite gelenekleri ve demokrasi kurallarıyla bağdaşmamaktadır' denildi.

Duyuruda, YÖK'ün 'üniversite gelenekleri ve akademik teamüllerle bağdaşmadığı' savunulan kararının 'üzüntü'yle karşılandığı ve 'şiddetle kınandığı' belirtildi.

Eşi de imza attı

Duyuruda, 355 akademisyenin ismi yer aldı. Tıp fakültesi dekanlığına ataması yapılmayan Çorapçıoğlu'nun eşi Demet Çorapçıoğlu'nun ismi de destek verenler arasında.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber