Yola serpilen tuz otomobillerin boyasına zarar veriyor

Oto bakım uzmanları, karlı havanın ardından otomobillerin mutlaka yıkanması gerektiği uyarısı yapıyor. Kar ve yola serpilen tuzun otomobillerin boyasına ciddi zarar verdiği ve araç sahiplerinin vakit kaybetmeden otomobillerini yıkaması gerektiği ifade ediliyor.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 10 Ocak 2017 17:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Yola serpilen tuz otomobillerin boyasına zarar veriyor

Türkiye son günlerde soğuk hava dalgasının etkisi altında. Ani bastıran kar ve tipi birçok ilde etkili oldu ve günlük hayatı olumsuz anlamda etkiledi. Yüzlerce araç sahibi, yolda kalan otomobillerini bırakmak zorunda kaldı; yüzbinlercesinin üzeri karla kaplandı. Peki, kar yağışı geçtikten sonra aracınızı mutlaka yıkamanız gerektiğini biliyor muydunuz?

Uzmanlar, kar yağışının etkisini azalttıktan sonra otomobillerin mutlaka yıkanması gerektiği uyarısını yapıyor. Zira kar ve yoldaki karı eritmesi için atılan tuz otomobilin boyasına ciddi hasar veriyor. Bildiğimiz üzere karın içinde az miktarda da olsa amonyak bulunuyor. Haliyle aracınızın üzerini kaplayan kar uzun süre kaldığında boyasına zarar verebiliyor. Bu nedenle karın erimesini beklemeden aracı temizlemek gerekiyor.

Araç boyasına zarar veren bir başka unsur da yola serpilen tuz. Başka araçlardan sıçrayan bu tuzun otomobil boyasına zarar verdiği birçok kişi tarafından biliniyor. Zira tuzun asitli yapısı, aracın boyasını inceltiyor ve erken paslanmasına neden oluyor.

Araç boyasının zarar görmesini istemeyenlerin, karların erimesini beklemeden araçlarını yıkatması ve mümkünse kapalı alanda muhafaza etmesi gerekiyor. Birçok oto bakım uzmanı da bu şekilde görüş bildiriyor. Kış ayları için 'aracınızı ne kadar sık yıkarsanız, sizin için o kadar iyi' sözünü hatırlatmakta fayda var.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber