Bakan'dan 'Suriyeli Hekim' açıklaması

Sağlık Bakanı Akdağ: -"(Suriyeli hekimlerin Türkiye'de çalışması) Suriyeli hekimler, evet, çalışacaklar. Onlarla ilgili, eğitim çalışmalarını ve lisanslama çalışmalarını yürütüyoruz. Birkaç ay içerisinde bitiririz. Özellikle Göçmen Sağlığı Merkezleri'nde çalışacak ve Suriyeli hastalara bakacak"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ocak 2017 16:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan'dan 'Suriyeli Hekim' açıklaması

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık muhabirleriyle "2016 Yılı Değerlendirme Toplantısı"nda bir araya geldi.

Suriyeli hekimler, Göçmen Sağlığı Merkezlerinde çalışacak

Hekimlerin çalışma koşullarına ilişkin de Bakan Akdağ, bu konunun Sağlıkta Dönüşüm Faz-2 kapsamında en çok önemsediği konulardan biri olduğunu bildirdi. Akdağ, "Bunu Sağlık Bakanı olarak isteseniz de her zaman kolayca başaramıyorsunuz. Aslında, özellikle emekli maaşlarının artırılması, yıpranma payının verilmesi konusunda ekonomi yönetimiyle bir mutabakata büyük ölçüde varmıştık. Fakat 2016-2017 büyüme şartlarını da ekonomi yönetimi de dikkate alarak, bu hususta biraz ağırdan almaya çalışıyorlar. Biz de bastırıyoruz." yanıtını verdi.

Suriyeli hekimlerin istihdamına ilişkin bir çalışma olup olmadığının sorulması üzerine Akdağ, "Suriyeli hekimler, evet, çalışacaklar. Onlarla ilgili, eğitim çalışmalarını ve lisanslama çalışmalarını yürütüyoruz. Birkaç ay içerisinde bitiririz. Özellikle Göçmen Sağlığı Merkezleri'nde çalışacak ve Suriyeli hastalara bakacak." diye konuştu.

Bu kişilerin birçoğunun diplomalarıyla ilgili kayıt sıkıntısı bulunduğunu aktaran Akdağ, çünkü bu hekimlerin memleketlerinden gelirken her şeyi orada bıraktığını, YÖK ve Sağlık Bakanlığının bu hekimlerin diplomalarını aldığı üniversite ile irtibat kurmasının mümkün olmadığını kaydetti.

Akdağ, "Dolayısıyla farklı bir mekanizma geliştirdik. Onların Suriyeli hastalara bakabilecekleri bir mekanizma geliştiriyoruz. Suriyeli misafirlerimize, hizmet vermesi açısından, yeni bir lisanslama hattı açtık ama anlaşılacağı üzere kısıtlı bir lisanslama hattı bu. Yani, bir Suriyeli doktorun, Türkiye'de Türk hastalara da bakabilmesi için genel kurallar geçerli." dedi.

Yabancı doktorların, belli kurallar çerçevesinde Türkiye'de çalışmasının mümkün olduğunu ve bu kurallarda bir esneme yapılmadığını ifade eden Akdağ, tüm kuralların Suriyeli hekimler için de geçerli görüldüğünü bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber