Siirt'te 15 İKM ve zabıt katibi serbest bırakıldı

Siirt'te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 16 kişiden emniyetteki işlemleri tamamlanan 15'i serbest bırakıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ocak 2017 18:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Siirt'te 15 İKM ve zabıt katibi serbest bırakıldı

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY'nin adliye yapılanmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 16 zanlıdan 15'inin emniyetteki işlemlerinin tamamlandığı bildirildi.

Savcılıktaki ifadelerinden sonra mahkemeye çıkarılan 15 kişiden 4'ünün adli kontrol, 11'inin de serbest bırakıldığı ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"FETÖ/PDY terör örgütünün adliye yapılanmasının deşifre edilerek çökertilmesi amacıyla 6 Aralık 2016 günü Siirt ile Kurtalan ve Baykan ilçe adliyelerinde görevli 12 zabıt katibi, 3 infaz koruma memuru ve bir mübaşir olmak üzere 16 kişi yakalanarak gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen 3 zabıt katibi ve bir mübaşir hakkında adli kontrol kararı verildi. 9 zabıt katibi ile 2 infaz koruma memuru ise serbest bırakıldı. Bir infaz koruma memurunun ise emniyetteki işlemleri devam etmektedir."

Zekeriya Güneş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber