Şehit yakınları için 'şahsa bağlı kadro' talebi

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, kamuda eğitim düzeylerine uygun olmayan kadrolara atandıkları için hak kaybı yaşayan şehit ve gazi yakınlarının mağduriyetinin "şahsa bağlı kadro" uygulamasıyla giderilebileceğini söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ocak 2017 19:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehit yakınları için 'şahsa bağlı kadro' talebi

Tonbul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hükümetin şehit ve gazi yakınlarının taleplerinin karşılanması için yoğun çaba sarf ettiğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da her platformda bu konuda hassas davranılması için uyarıda bulunduğunu hatırlattı.

Türk toplumunun şehit yakınları ile gazilere karşı büyük saygı ve minnettarlık duyduğunu ifade eden Tonbul, "Milleti ve inandığı değerler uğruna canını ortaya koyan vatan evlatlarına karşı her zaman ahde vefa göstermeliyiz. Gazi ve şehit yakınlarının her zaman yanında olmak, onlara sahip çıkmak ve hakkettikleri uygun yaşam koşullarını sağlamak, devletin ve bizlerin öncelikli görevidir. Hükümetin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konudaki hassasiyeti en büyük dayanağımız." dedi.

Tonbul, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu gereği şehit ve gazi yakınlarının kamu kurumlarında istihdam edildiğini belirtti.

Şehit ve gazi yakınlarının, 2016 Temmuz'a kadar, mezuniyetlerine bakılmaksızın memur olarak atandıklarına işaret eden Tonbul, yapılan düzenlemeyle, hak kaybına neden olduğu için bu tarihten sonraki atamaların eğitim durumları dikkate alınarak gerçekleştirildiğini söyledi.

Düzenlemenin Temmuz 2016'dan önce atananları kapsamadığını, bu nedenle çok sayıda şehit ve gazi yakınının mağduriyetinin devam ettiğini anlatan Tonbul, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Daha önce şehit ve gazi yakınlarının öğrenim durumuna bakılmaksızın atamaları gerçekleşiyordu. Kişinin mühendislik ya da öğretmenlik mezunu olması kamudaki statüsünün belirlenmesine etki etmiyordu. Bu şekilde atanan herkes düz memur sayılıyordu. Bu durumun önüne geçmek için 2016 Temmuz'da çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile şahısların öğrenim durumları dikkate alındı, yani mühendislik mezunu birinin mühendis olarak atanması sağlandı. Ancak 2016 Temmuz'dan önce istihdam edilenler bu haktan yararlanamadı."

Enerji Bir-Sen olarak, hazırladıkları tasarıyı Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına gönderdiklerini ifade eden Tonbul, şunları kaydetti:

"3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nda yapılacak küçük bir değişiklik, bu mağduriyete son verecektir. Böylece 2016 Temmuz'dan önce ataması yapılan bu kişilerin okul durumlarına göre kadrosu tahsis edilecek. Bu kadro, bu şahsın kamuda kaldığı sürece devam edecek. Başka bir ifadeyle 'şahsa bağlı kadro' oluşturulacak.Emeklilik ya da istifa durumunda bu kadro da kapanacak. Böylece görev yaptığı kurumun kadro sayısında bir artma ve azalma olmayacak. Bu mağduriyetin giderilmesi için ivedilikle çalışmaların gerçekleştirilmesi amacıyla gerekli çalışmaları yaptık ve ilgili kurumlara gönderdik."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber