Kahraman polis Fethi Sekin'in heykeli dikilecek

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı bugün yaptığı açıklamada, geçen perşembe meydana gelen saldırıda şehit düşen Fethi Sekin'in heykelinin olay yerine heykelinin dikileceğini açıkladı. Açıllamada ayrıca Sekin ve şehit düşen adliye görevlisi Musa Can'ın aileleri için yardım kampanyası düzenlediklerini duyurdu.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 11 Ocak 2017 23:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kahraman polis Fethi Sekin'in heykeli dikilecek

Saldırıyla ilgili yürütülen soruşturma hakkında bilgi de içeren aklamada, şu bilgiler yer aldı:

"05.01.2017 Persembe gunu saat 16:10 civarında, Adliyemiz C Blok girisinde bombalı arac ve uzun namlulu silahlarla gerceklestirilen saldırı sırasında olay yerine yakın bir bolgede bulunan Trafik Polis Memuru Fethi SEKIN tarafından, olayı gerceklestiren teroriste mudahalede bulunulmus, ardından fiziki takip neticesinde her iki teroristin daha fazla can kaybını amaclayan saldırı planları engellenmis, kahraman Polis Memuru son kursununa kadar teroristlerle catısmıs, olay yerine gelen guvenlik guclerince de teroristlerin saldırıları engellenmis ve iki terorist olay yerinde oldurulmustur. Bilindigi uzere olay esnasında Polis Memuru Fethi SEKIN ile Adliye Personelimiz Musa CAN sehit olmus, 3 avukat, 2 polis memuru, 2 adliye memuru, 2 sivil vatandas olmak uzere toplam 9 kisi yaralanmıstır.

Hain saldırı hakkında Izmir Cumhuriyet Bassavcılıgı Teror ve Orgutlu Suclar Sorusturma Burosunca derhal sorusturma baslatılmıs olup, bu kapsamda 18 kisi gozaltına alınmıstır. Menfur saldırıyla ilgili adli sorusturma tum detaylarıyla cok yonlu bir sekilde devam ettirilmektedir.

Adliyemize yonelik gerceklestirilen hain saldırıyı, canı pahasına engelleyen ve sehadete yuruyen kahraman polis memurumuzun ve adliye personelimizin adlarının yasatılması ve sehitlerimizin ailelerine yardım edilmesine yonelik olarak gerekli girisimler baslatılmıs olup bu kapsamda;

Izmir Valiligi ve Izmir Buyuksehir Belediye Baskanlıgınca teror saldırısının gerceklestigi ve kahraman polis memurumuzun sehit oldugu, Adliyemizin bulundugu cadde olan Islam Kerimov Caddesinin isminin Sehit Polis Fethi Sekin Caddesi olarak degistirilmesi kararı alınmıs, ayrıca bir parka ve bir okula Fethi Sekin ismi verilmis, yine Fethi Sekin'in heykelinin yapılarak olay yerine konulması planlanmıstır. Sehit Adliye personeli Musa Can'ın ismi Cınarlı'da 1586/1 sokaga verilmiştir.

Adliye binamız icinde her iki sehidimiz icin anma kosesi olusturulacaktır, Ayrıca gerekli yasal izin alınarak; Sehit Fethi Sekin'in ailesi icin Vakıfbank nezdinde TR16 0001 5001 5800 7305 4909 25, Sehit Musa Can'ın ailesi icin Vakıfbank nezdinde TR69 0001 5001 5800 7305 4909 41, numaralı hesaplar acılarak yardım kampanyası baslatılmıstır.

Bilinmelidir ki, Adliyemize yonelik gerceklesen hain saldırı, hicbirimizi hukuk ve adalet yolundan, Ulkemize hizmetten asla ayıramayacaktır.

Bu vesile ile terorun nereden ve kimden gelirse gelsin her turlusunu lanetliyor, sehitlerimize rahmet, ailelerine ve Ulkemize bassaglıgı, yaralılarımıza acil sifalar diliyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Banu ŞEN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber