BTK, siberyıldız yarışması ile USOM'a siber güvenlik uzmanı yetiştirecek

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi'nde (USOM) yetiştirmek üzere eleman alacak. Olası siber tehditlerin belirlenmesi ve güvenliğin sağlanması amacıyla devlet kadrosuna yapılacak olan bu alım, 'Siberyıldız' ismiyle düzenlenen yarışma aracılığıyla gerçekleşecek. Yarışmaya siber alanlarla ilgili herkes katılabilecek

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 12 Ocak 2017 17:46, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
BTK, siberyıldız yarışması ile USOM'a siber güvenlik uzmanı yetiştirecek

BTK, Ulusal Siber Olayların önlenmesi ve siber güvenliğin sağlanması amacıyla yapılacak olan Siber Güvenlik Uzmanı alımını yarışmayla gerçekleştirecek.

Yarışmayı düzenleyen ve sonucunda başarılı olan yarışmacıları bünyesine alacak olan Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM), katılım göstermek isteyen kişilere herhangi bir yaş sınırı getirmedi. Yarışmanın İnternet üzerinden yapılacağı ve 24 saat süreceğini belirten yetkililer, katılımın tek kişi ya da dört kişiye kadar yapılabileceğini belirtti.

Yarışmanın İnternet sitesinde konuyla ilgili bir tanımlama yapan USOM, "Türkiye'de var olan Siber Güvenlik Uzmanlarının keşfedileceği, onları cesaretlendirip, onore edici ödüllerin de verileceği ülkemizin 2017 yılı Siber Yıldızlarının belirleneceği Siber Güvenlik Yarışmasıdır!" ifadesini kullandı.

KATILIM İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR NASIL OLACAK?

Yarışmacı olmak isteyenler bireysel katılımcı olabildikleri gibi en fazla dört kişiden oluşan gruplar şeklinde de yarışabilecekler. Katılım için cep telefonu ve e-posta onayından başka bir şart aranmıyor.

Yarışmacılara, yarışmaya hazırlanmak için sanal bir Kali işletim sisteminin hazır olması tavsiye ediliyor.

YARIŞMADA DEĞERLENDİRME NASIL YAPILACAK?

Katılım formu doldurup kayıt olan yarışmacılar yarışmaya başlayabilecekler. İlk seviyedeki soruları geçip belirli puana ulaşabilen yarışmacılar, bir üst seviye sorularını görme hakkı kazanacaktır. Başarılı bir şekilde kayıt olan yarışmacılara, yarışmanın başladığı tarihte soruların bir kısmı açılacak, belirli puanlara eriştikçe yeni sorular açılmaya devam edecek.

15 YARIŞMACIYA CUMHURİYET ALTINI VERİLECEK

Yarışmada sıralama elde eden kişilere ödül olarak Cumhuriyet Altını verileceği belirtilirken, asıl amacın siber güvenliğe ilgi ve yeteneği olan kişilere ulaşmak ve bazılarını istihdam etmek olduğu vurgulanıyor.

YARIŞMAYA BAŞVURMAK İÇİN TIKLAYINIZ

KURALLAR NELER OLACAK?

Siber dünya her ne kadar kuralsızlıkları içerisinde barındırsa da, USOM'un hazırlamış olduğu yarışmada bazı kurallar yer alıyor. İşte o kurallar;

1- Yarışmaya grup olarak katılan yarışmacılar, sorulara doğru cevap girdiğinde puanı gruba eklenecektir.

2- Yanlış girilen cevaplarda, sorunun toplam puanı azalacaktır. Gruptaki herhangi bir üye yanlış cevap girdiğinde, puan azalması bütün grubu etkileyecektir.

3- Diğer yarışmacıların soru çözmelerini engellemek, soru cevaplarını internete sızdırmak yasaktır.

4- Kaba kuvvet saldırıları dahil olmak üzere sistemde yük oluşturabilecek bütün davranışlar yasaktır.

5- Yarışma süresince herhangi bir araç, betik kullanımına dair kısıtlama yoktur.

6- Yarışma sırasında yarışmacılar karşılaşacağı teknik sorunlar için siberyildiz[at]usom.gov.tr adresini kullanacaktır.

7- Yarışmanın kazananları, yarışma bitiminden bir hafta sonra açıklanacaktır. Bu süre zarfında grup veya bireysel olarak yarışan yarışmacıların cevapları incelemeye alınacak, kopya durumunda puan düşürülecek veya diskalifiye edilecektir.

8- Kurallara uymayan yarışmacıları USOM diskalifiye edebilir.

9- Bir yarışmacı birden fazla grup oluşturamaz, birden fazla grupta yarışamaz. Bir gruba dahil olan bir yarışmacı sadece o grupta yarışabilir, bireysel veya başka bir grupta yarışamaz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber