Görme engelliler için 'Sesli Soru Bankası' hazırlandı

Görme engelli öğrencilerin YGS'ye hazırlanması için son 40 yılın çıkmış sorularından oluşan bin 600 soruluk YGS testi seslendirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Ocak 2017 18:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Görme engelliler için 'Sesli Soru Bankası' hazırlandı

Sesli Soru Bankası Projesi Kredi Kayıt Bürosu (KKB), Eğitimde Görme Engelliler Derneği (EGED) ve İstanbul Üniversitesi ortaklığıyla hayata geçirildi.

İstanbul Üniversitesinde düzenlenen proje tanıtım toplantısında projeye ilişkin bilgiler veren KKB Genel Müdürü Kasım Akdeniz, KKB'nin her yıl düzenlediği Hayal Edin Gerçekleştirelim sosyal sorumluluk proje fikirleri yarışmasının 2016 yılı eğitim kategorisi birincisi Sesli Soru Bankası Projesinin ilk fazının hayata geçirildiğini söyledi.

Hayal Edin Gerçekleştirelim proje yarışmasına gelecekte karar verici konumuna geçecek gençlerin sosyal sorumluluk bilinçlerini geliştirmek ve yaratıcı enerjilerini bu alana yönlendirme hedefiyle başladıklarını anlatan Akdeniz, "Sesli Soru Bankası projesi ile bu hedefimize çok doğru bir şekilde ilerlediğimizi anlıyoruz. Engelli bireylerin üretim toplumuna dahil olabilmeleri için fırsat eşitliğine dayalı kişisel, mesleki ve akademik eğitim programları oluşturmayı hedefleyen projenin ilk seslendirme aşamasında KKB'nin gönüllü çalışanlarına sesli kitap ve soru okuma kuralları ile metin düzenleme konularında bir eğitim verildi." bilgilerini verdi.

"KKB gönüllü çalışanları tarafından seslendirildi"

Gönüllü KKB çalışanlarının özverili ve sabırlı çalışmalarıyla bu projenin hayata geçmesine destek olduğunu ifade eden Akdeniz, şunları kaydetti:

"Proje kapsamında KKB gönüllü çalışanları tarafından seslendirilen 10 YGS deneme testinin içerisindeki bin 600 soru paydaşlar ortaklığıyla 2 bin görme engelli öğrenciye ulaştırılmak üzere seslendirilmeye devam ediyor, hazırlıklar sürüyor. Bununla birlikte KKB olarak projenin ikinci fazı için toplamda bin 299 sayfalık 4 farklı YGS kitabının seslendirilmesini hedefledik. Proje yeni kaynakların eklenmesiyle devam edecek. Bu projeye inanarak bize destek veren paydaşlarımıza, değerli jüri üyelerimize, emeği geçen kurum çalışanlarımıza ve bu güzel projeyi yaratan Emre Taşgın'a teşekkür ediyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber