Bebeğinin ölümüne neden olan anneye müebbet hapis

Gaziantep'te yaklaşık 1,5 yıl önce klozette doğurduğu ve havalandırma boşluğuna bıraktığı bebeğin ölümüne neden olan anne, müebbet hapisle cezalandırıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ocak 2017 15:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Bebeğinin ölümüne neden olan anneye müebbet hapis

4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya "Kasten adam öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılanan sanık Gamze D. (21) ile avukatı katıldı. Kimlik tespitinin ardından sanığa ek savunma için süre isteyip istemediği soruldu. Önceki duruşmalarda verdiği ifadeyi tekrarlayan Gamze D, ek savunma yapmak istemedi.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında, sanığın evlilik dışı hamile kaldığını, kilolu olması nedeniyle hamileliğini fark etmediği ve olay günü klozette doğum yaptığı şeklindeki beyanının eğitim durumu, çevre şartları göz önünde bulundurulduğunda doğru olduğunu belirtti.

Mütalaada ayrıca doğum sırasında klozete düşen bebeğin Adli Tıp Kurumu raporuna da yer verildi. Bebeğin beyin kanaması, iç organ yaralanması sonucu hayatını kaybettiği sanığın hamilelik boyunca bilincine varmamış olması, olayın aniden gelişmesi, korku ve panik içinde hareket ettiği düşünüldüğünde beyanlarında samimi ve inandırıcı olduğu, bu nedenle "bilinçli taksirle öldürme" suçundan cezalandırılması talep edildi.

Sanık Gamze D, olayda kastının olmadığını belirterek, beraatını talep etti.

Sanık avukatı da evlilik dışı hamile kalan sanığın eylemi kasıt ya da taksirle işlemediğini belirterek, "Gamze, kız kardeşinin düğün tarihinin yakın olması sebebiyle evlilikten sonra ailesiyle konuşacağını düşünmüştür. Olay gecesi elektrikler kesiktir. Bebekte hiçbir hayati belirti olmadığından düşük yaptığını düşünmüştür. Bebeği, elektrik gelince bakmak için banyo penceresinin kenarına bırakmıştır. Aksi niyette olsaydı, derin olan kısma bırakırdı. Sanığın kasıt ya da taksir niyetinin olmadığı açıktır, beraatını talep ediyoruz." şeklinde savunma yaptı.

Mahkeme heyeti, suçun işleniş biçimi, sanığın kastına dayalı kusurunun ağırlıkları birlikte değerlendirerek, sanık hakkında alt soydan ve kendini savunamayacak kişiyi öldürdüğü iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükmetti.

Yargılama sürecindeki olumlu davranışlarını dikkate alan heyet, cezada indirim uygulayarak sanığın cezasını müebbet hapse çevirdi.

Gaziantep'te 23 Ağustos 2015 tarihinde Şahinbey ilçesindeki bir apartmanın havalandırma boşluğunda ağlayan bebek sesi duyan vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen ekipler, yeni doğan bebeği tedavi için hastaneye götürmüş ancak müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Olayla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan Gamze D, evlilik dışı ilişkiden bebek dünyaya getirdiğini ve korktuğu için havalandırma boşluğuna bıraktığını kaydetmişti.

Adsız Günebakan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber