Jandarma'ya Harputlu uyarısı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 03 Şubat 2007 11:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hacker Yunus Harputlu'nun ?Askerlere 12 bilgisayarlı bomba yaptım' iddiasından sonra jandarmaya ?dışarıdan yazılım almama' emri verildi

JANDARMA Genel Komutanlığı'nın bilgisayar korsanı (hacker) Yunus Harputlu'nun TBMM İnsan Hakları Komisyonu'nda ?bazı askerler üst düzey eylemler için bana 12 bilgisayar düzenekli bomba hazırlattı' açıklaması yapmasından sonra tüm birimlere ?uyarı' yazısı gönderdiği ortaya çıktı. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner'in 14 Jandarma Bölge Komutanlığı, Şırnak'taki 23. Sınır Tümen Komutanlığı, Sınır ve Komando Tugay Komutanlıkları ile 81 İl Jandarma Komutanlığı'na gönderilen emrinde yer alan bazı hükümler şöyle: Birlik imkanları ile ayrıca patlatıcı sistem geliştirilmeyecek, Valilikler, Kaymakamlıklar ile bazı vakıf ve derneklerden yardım istenmeyecek. Birlikler tarafından piyasadan yazılım ve donanım tedarik edilmeyecek, şahsi bilgi işlem malzemesi birliklerde kullanılmayacak.

ABD Savunma Bakanlığı'nın sitesinin güvenlik duvarını kırarak dünyaya adını duyuran hacker Yunus Harputlu Binbaşı B.Ş.'nin istekleri doğrultusunda birçok kişi ve kurumun bilgisayarlarına girip özel bilgilerini ele geçirdiğini, bu bilgilerin binbaşı tarafından üç İsrailli'ye satıldığını da öne sürmüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber