İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, başvurularda hala noter onaylı belge istiyor

Yükseköğretim Kurulu, e-Devletten alınan mezun belgesinin ön değerlendirme aşamasında kabul edilmesini açıklamasına rağmen Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi hala başvurularda diplomanın aslını veya noter onaylısını istiyor !

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 15 Ocak 2017 15:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, başvurularda hala noter onaylı belge istiyor

29 Ekim 2016 tarihli haberimizde; bazı üniversitelerin e-devlet üzerinden alınan mezun belgesi ile başvuru yapan adayları, belgede herhangi bir onay, mühür veya ıslak imza olmadığı gibi anlamsız gerekçelerle elemeleri sebebiyle, kişileri mağdur ettiklerine yönelik şikayetlerin son zamanlarda arttığını ve Yükseköğretim Kurulunun bu konuda üniversiteleri uyarması gerektiği gündeme getirmiştik.

Bunun üzerine, Yükseköğretim Kurulu web sayfasından 28 Kasım 2016 tarihinde yapılan açıklamada; "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Yönetmelik uyarınca ilan edilen kadrolara, e-Devlet kapısı (www.turkiye.gov.tr)'dan alınan karekodlu mezun belgesi ve öğrenci belgeleriyle başvuru yapılabileceği, söz konusu belgelerin doğruluğunun yükseköğretim kurumlarınca sorgulanarak ön değerlendirme ve değerlendirme aşamalarında bu belgelerin kullanılabileceği, ancak atanmaya hak kazanılması halinde öğrenime ilişkin diploma, mezuniyet belgesi veya öğrencisi belgesinin aslı veya onaylı suretinin istenilmesi uygun bulunmuştur." denilmiştir.

Ancak, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulunun bu açıklamasına rağmen halen akademik kadrolara başvuran adaylardan diplomanın aslını veya noter onaylı suretini istemektedir.

Örneğin, ilgili üniversitenin Gazipaşa Meslek Yüksekokulu Sivil Hava Ulaştırmacılığı Programında ilan edilen iki adet Öğretim Görevlisi kadrosuna toplamda 47 kişinin başvurduğunu, bu adaylar arasından birçok kişinin diplomalarının aslı veya noter onaylı olmadığı gerekçesiyle elendiğini görüyoruz.

Şimdi soruyoruz;

1- Üniversite YÖK'ün çok net açıklamasına rağmen ön değerlendirme aşamasında e-Devletten aldığı mezun belgesi ile başvuran adayları neden elemiştir ?

2- Birçok kişinin işsiz olarak başvurduğu düşünüldüğünde noterden bir belgeyi onaylatmanın ücretini üniversite yetkilileri biliyor mudur ?

3- Üniversite günümüz teknolojisinin getirdiği nimetlerden yararlanmak yerine neden hala kırtasiyecilik yaparak noter onaylı belge istemektedir ?

Umarız bu sorular ışığında üniversite ön değerlendirme listesini yeniden değerlendirir ve 16 Ocak 2017 tarihinde yapılacak sınav öncesi adaylara gerekli açıklamada bulunur.

Yavuz Selim KAPLAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber