Koca 'polis imamı', karısı 'polis eşi ablası' öğretmen çift tutuklandı

FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan öğretmen çiftten Lütfi Kerim Yıldız'ın Tekirdağ' daki polislerin 'imamı', eşinin de polis eşlerinin 'ablası' olduğu belirlendi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 15 Ocak 2017 07:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Koca 'polis imamı', karısı 'polis eşi ablası' öğretmen çift tutuklandı

Tekirdağ'da başlatılan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında gözaltına alınan Lütfi Kerim Yıldız ve eşi Tuğba Yıldız'ın, FETÖ içinde "abi-abla" olarak faaliyette bulundukları ortaya çıktı. Öğretmen olan çiftten Lütfi Kerim Yıldız'ın, Tekirdağ Emniyeti kadrosundaki polis memurlarının "imamı", eşi Tuğba Yıldız'ın da polis eşlerinin "ablası" olduğu belirlendi. Operasyonda, Tekirdağ eski Emniyet Müdürü Ali Yılmaz da "ByLock" kullandığı gerekçesiyle Ankara'da yakalandı. Ayrıca Kırklareli'ndeki operasyonda ise Kırklareli Emniyeti'nde görevli komiser yardımcılarının imamı olduğu belirlenen biyoloji öğretmeni C.K. da tutuklanarak cezaevine konuldu.

'Polis imamı/abisi'

Tekirdağ ve Kırklareli Emniyet Müdürlükleri'nce ayrı ayrı yapılan FETÖ operasyonlarında polislere "abilik" ve "ablalık" yapan öğretmenler gözaltına alındı.

Milliyet'in aldığı bilgiye göre, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü, savcılık koordinasyonunda 26 kentte FETÖ operasyonu başlattı. Ayrı ayrı soruşturma dosyalarından oluşan ana operasyonun ilk aşamasında 121 şüpheli için gözaltı kararı verildi. Karar kapsamındaki 39 kişi FETÖ'yle bağlantı başka soruşturmalardan cezaevinde bulunurken, Tekirdağ Emniyeti KOM Şubesi'nce gözaltına alınan Lütfi Kerim ve Tuğba Yıldız çiftinin FETÖ içinde önemli konumda bulundukları ortaya çıktı.

Yapılan soruşturmada, aynı zamanda öğretmen olan Lütfi Kerim Yıldız'ın Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü kadrosunda polis memuru olarak görev yapan kişilerin "imamı/abisi" olarak sorumlu konumda FETÖ içinde faaliyette bulunduğu belirlendi. Yıldız'ın kendisi gibi öğretmen olan eşi Tuğba Yıldız'ın da polis memurlarının ailerinden sorumlu FETÖ ablası olduğu anlaşıldı. Polis memurlarının imamı olan Yıldız'ın FETÖ'nün Tekirdağ sekreteri üzerinden Trakya Bölge Sorumlusu olan ve aynı zamanda FETÖ'nün Edirne sorumlusu olan Murat Kola ile bağlantılı faaliyet yürüttüğü de tespit edildi. Tekirdağ'da başlatılan operasyonda, kentte 17-25 Aralık öncesinde görev yapan il emniyet müdürü Ali Yılmaz da, Ankara'da gözaltına alındı. "ByLock" kullanan FETÖ üyeleri listesinde bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Yılmaz, Tekirdağ'a götürüldü.

Biyoloji öğretmeni

Trakya'daki diğer FETÖ operasyonu ise Kırklareli'nde gerçekleştirildi. Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda Kırklareli Emniyeti KOM Şube Müdürlüğü'nce yürütülen operasyonda 2008-2010 yılları arasında Kırklareli Emniyeti'nde görev yapan komiser yardımcısı rütbesindeki polislerin FETÖ imamı olan C.K. yakalandı. FETÖ'yle bağlantılı dersanelerde biyoloji öğretmeni olan C.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bölgecilerin listesi

Kırklareli'ndeki operasyonda, emniyet teşkilatında görev yapan komiser ve komiser yardımcılarından sorumlu FETÖ imamlarının bulunduğu belirlendi. Sorumlu FETÖ abilerine, örgütün toplantılarına katılması sağlanacak emniyet personelinin isimlerinin, İstanbul'da "bölgeci" adı verilen üst sorumlularca verildiği saptandı. Bölgecilerin, FETÖ abi ya da imamlarına "sizin oraya şu isimde bir komiser/komiser yardımcısı geldi. Bundan sonra senin sorumluluğun altında" talimatı verdikten sonra söz konusu komiser ya da komiser yardımcılarının toplantılara alındığı belirlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber