Cefakar babanın birincilik gururu

İzmirli Hasan Derin, hayatını adadığı ve "Serebral Palsi" rahatsızlığı nedeniyle hareket etmekte zorlanan ikiz çocuklarının TEOG sınavında okul 1'incisi ve 11'incisi olmasıyla mutluluk ve gururu bir arada yaşadı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ocak 2017 12:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cefakar babanın birincilik gururu

Halil Şahin

İzmir'de yaşayan Hasan Derin, çeşitli sanayi kuruluşlarında çalışmasının ardından 2000 yılında emekli oldu.

Evlendikten 12 yıl sonra 2001 yılında baba olan Derin'in hareket ve duruş bozuklukları yaşayan ikizleri Ufuk ve Utku'ya, 2002 yılında Serebral Palsi (beyin felci) teşhisi konuldu.

"Hayat bize bundan sonra başladı" diyen Derin, eşi Kıymet Derin ile çocuklarının hayata bağlanması için çabaladı. 16 yaşına gelen çocuklarına hala yemek yediren, banyo yaptıran, kıyafetlerini giydiren baba, ikizlerini eğitimden geri kalmamaları için de tekerlekli sandalyeyle her gün okula götürüp getiriyor.

Her teneffüs yanlarında

Hasan Derin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Utku'nun okula başladığı günlerde sırada desteksiz oturamaması nedeniyle yaklaşık 6 ay sıra arkadaşlığı yaptığını, 43 yaşında bir kez daha öğrenci olduğunu belirtti.

Çocukları dersteyken okuldan uzaklaşmadığını, tuvalet, yemek gibi ihtiyaçlarını karşılamak için her teneffüs yanlarına gittiğini ifade eden Derin, tedavilerin etkisiyle Ufuk'un 5 yıl önce yürümeye başladığını anlattı.

TEOG'da derece yaptılar

Babalarının fedakarlığıyla eğitime devam eden ikizler, eğitimlerinde gösterdikleri başarıyla ailelerinin gururu oldu.

Ailelerinin maddi durumu nedeniyle özel kurslara gitmeden sınava hazırlanan Bornova'daki Doğanlar Hüsnü Bornovalı Ortaokulu öğrencisi Ufuk Derin, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) kapsamında yapılan birinci dönem ortak sınavlarında okul birincisi, ikizi Utku Derin ise okul 11'incisi oldu.

İkizinin başarısından gurur duyduğunu belirten Hasan Deril, "Okula başladıkları günden beri çok başarılılar, onların TEOG'ta da böyle bir başarı göstereceklerini biliyordum. Onların başarılarıyla gurur duyuyorum. Daha büyük başarıları olacağına inanıyorum." ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber