Polis, Esenyurt'ta 3 gün pusu kurmuş

Reina canisinin Esenyurt'ta kıskıvrak yakalandığı operasyonun şifrelerine karar ulaştı. Reina'da 39 kişiyi katleden IŞİD'li terörist Abdulkadir Masharipov, Esenyurt'ta 3 gün boyunca takip edildği, bağlantılarının ortaya çıkarılması için yapılan takibin ardından düğmeye basıldığı ortaya çıktı. Caninin Türkiye'ye İran üzerinden girdiği ihtimali üzerinde duruluyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Ocak 2017 12:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polis, Esenyurt'ta 3 gün pusu kurmuş

Karar Gazetesi: Kenan Butakın

Reina'da 39 kişiyi yılbaşı gecesi katleden IŞİD'li teröristin Esenyurt'ta yakalandığı operasyonun detaylarına karar ulaştı. 1983 doğumlu 2 çocuk babası Tacik uyruklu Özbek vatandaşı Abdulkadir Masharipov'un yakalanması için 17 gün boyunca titiz bir çalışma yürüten İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü operasyonlarda yüzlerce eve operasyon yapıldı. Esenyurt'ta izi bulunan terörist için 3 gün boyunca polis ilçede adeta pusu kurtu. İşte detaylar:

Kod adı Ebu Muhammet Horasani olan saldırgan, Özbekistan'da da aranıyordu. 16 Aralık'ta Konya'dan karayolu ile İstanbul'a geldiği saptandı. Reina'daki katliamın ardından adeta sır oldu.

20 IŞİD HÜCRESİ ÇÖKERTİLDİ

Polis katili bulmak için Konya, İzmir ve İstanbul'da amansız takip başlattı. Operasyonlar kapsamında toplam 152 eve operasyon düzenlendi.

168 yabancı terörist savaşçı ve 50 vatandaş gözaltına alındı. Toplam gözaltı sayısı 220 oldu.

Operasyonlar esnasında 20 hücre evi çökertildi. Konuyla ilgili toplam 2 bin 142 ihbar yapıldı.

7200 SAATLİK KAYIT İNCELENDİ

İstanbul'da 5 ilçede 15 adrese operasyon gerçekleştirildi. Operasyonlar, Kayseri-Hatay-Konya- İstanbul'da, İstihbarat Daire Başkanlığı katkılarıyla gerçekleştirildi. Operasyonlarda, 2 bin polis 24 saat esasına göre çalıştı ve 7 bin 200 saatlik kamera kaydı didik didik edildi.

13 OCAK'TAKİ OPERASYON VE ESENYURTTA ABLUKA
En son 13 Ocak'ta 2 şüpheli tutuklandı. Bu arada yüzlerce ihbar geldi. Katilin Suriye'deki DEAŞ unsurlarıyla irtibatı tespit edildi. Katilin izi Esenyurt'ta bulundu.

Polis 3 gün boyunca ilçeyi adeta ablukaya aldı. Kaldığı site takip edildi ve bağlantılarının ortaya çıkarılması için emniyet güçleri 3 gün boyunca yakın takip yaptı. Dün gece düğmeye basıldı ve 3 kadın ve 1 Irak vatandaşı 1 erkekle birlikte gözaltına alındı.

TALİBAN, EL KAİDE, IŞID...

Afganistan ve Pakistan'da 2 yıl eğitim aldığı belirlendi. İran üzerinden kaçak olarak Türkiye'ye girdiği üzerined duruluyor. Tacik asıllı Özbek vatandaşı caninin önce Taliban, ardından El Kaide ve IŞİ'de katıldığı belirlendi. Üç örgütte özel olarak yetiştirilen terörist, Özbekçe, Rusça, Arapça, Çince ve Türkçe biliyor.

ÇOCUĞU YANINDA DEĞİLDİ

Teröristin evinde yakalanan kadınların Senegal, Somali ve Mısırlı oldukları tespit edildi.

Operasyon sırasında Reina zanlısının 4 yaşındaki erkek çocuğunun yanında olduğu ileri sürülmüştü. Encak emniyet kaynakları bu bilgiyi doğrulamadı. Teröristen kaldığı evde drone, sim kartı, 197 bin dolar para da ele geçirilidi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber