Osmaniye'de FETÖ'den 5 asker ile 1 mühendis gözaltında

Operasyonda 5 asker ile askerlerin "abisi" olduğu iddia edilen bir mühendis gözaltına alındı. Örgütün sınav sorularını vererek TSK'ya yerleştirdiği ileri sürelen şüpheliler arasındaki 4 astsubayın, maaşlarının yüzde 20'sini himmet olarak FETÖ'ye aktardığı iddia edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Ocak 2017 16:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Osmaniye'de FETÖ'den 5 asker ile 1 mühendis gözaltında

- Osmaniye merkezli 5 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 5 asker ile askerlerin "abisi" olduğu iddia edilen bir mühendis gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Osmaniye, Adana, Siirt, Balıkesir ve Gaziantep'te operasyon düzenlendi.

Operasyonda 1 üsteğmen ve 4 astsubay ile Osmaniye'de örgütün "asker abisi" konumunda olduğu ileri sürülen mühendis gözaltına alındı.

Emniyette sorgusu süren şüpheliler arasındaki 4 astsubayın, sınav soruları örgüt tarafından verilerek TSK'ya yerleştirildiği, zanlıların maaşlarının yüzde 20'sini her ay himmet olarak FETÖ'ye aktardığı iddia edildi.

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada ele geçirilen cep telefonu, bilgisayar ve dokümanların incelendiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber