'Artı istihdamda asgari ücretin yarısını devlet ödeyecek'

Müezzinoğlu, Türkiye'nin çok hızlı büyümesi ve çok hızlı karar vermesi gerektiğini vurgulayarak, "Yüzde 5'lerde büyümeliyiz. Asgari 1 milyon istihdam oluşturmamalıyız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Ocak 2017 21:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Artı istihdamda asgari ücretin yarısını devlet ödeyecek'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, TVNET'te gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Müezzinoğlu, Anayasa değişikliği yaptırmamak için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyerek, "En büyük tuzakları 15 Temmuzdu" dedi.

Anayasa değişikliği ile gelecek olan Cumhurbaşkanlığı sistemi için "Yüzde 90 bu değişikliğin ne getireceğini biliyor. Anayasa değişikliği ile 58 milyonun seçmenin vicdanı geliyor" açıklamasında bulundu.

CHP'nin tavrına ilişkin açıklamalarda bulunan Müezzinoğlu, "7 haziran tablosu her zaman olmalı ama CHP tablosu her zaman karşımıza çıkıyor. Milleti korkutmak üzerine bir siyasetleri var. Bu millet bölünmeye ve diktatörlüğe oy verir mi? , gideceğimiz vicdan milletin vicdanı. CHP'nin rejim değişikliği itirazını benim 11 yaşındaki torunum bile anlamıyor. Sistem netleşiyor" dedi.

Siyasetin aslında millet vicdanı olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, "AK Parti millet vicdanının ortak sesi olduğu için 12.kez milletin huzuruna gidiyor. Büyük oranda milletin ortak vicdanını yakalamış olan MHP'ye teşekkür ediyoruz. Olağan üstü farklılık görmeyeceğiz. AK Parti milletin yetkisini güçlü kullandı, istikrarı aynen devam edecek. 2019'dan sonra daha özgür daha güçlü icraat yapabilen TBMM'de yürütmenin yasal zeminine hizmet edecek" ifadelerini kullandı.

"Artı istihdamda asgari ücretin yarısını devlet ödeyecek"

Müezzinoğlu, Türkiye'nin çok hızlı büyümesi ve çok hızlı karar vermesi gerektiğini vurgulayarak, "Yüzde 5'lerde büyümeliyiz. Asgari 1 milyon istihdam oluşturmamalıyız.Daha çok yatırım yapan, üretim yapan dünyayla rekabet eden bir ülke olmalıyız. Bir çoğunu aştık bunu engellemeye çalıştılar. Özel sektör ile 600 bin istihdam sağlanacak ve artı istihdamla alınan on kişinin asgari ücretinin yarısını devlet ödeyecek" dedi.

Bu ülkeye ve bu millete güvenenler asla kaybetmedi. İster yatırımcı olsun ister siyasetçi olsun.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber