Kayyum, bin 400 öğrenci ve aileye yardımda bulundu

İçişleri Bakanlığınca KHK kapsamında görevlendirme yapılan Diyadin Belediyesi sosyal projeler kapsamında ihtiyaç sahibi öğrenci ve ailelere yardım eli uzatıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ocak 2017 20:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kayyum, bin 400 öğrenci ve aileye yardımda bulundu

ORHAN GÜNGÖR

İçişleri Bakanlığınca KHK kapsamında görevlendirme yapılan Ağrı'nın Diyadin Belediyesi, yürütülen sosyal yardım çalışmaları kapsamında ilçedeki ihtiyaç sahibi bin 400 öğrenci ve aileye yardımda bulundu.

İçişleri Bakanlığınca Kaymakam Mekan Çeviren'in Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmesinin ardından çalışmalara başlayan yeni yönetim, bir yandan ilçedeki sorunların çözülmesi için çaba gösterirken, bir yandan da sosyal projelerle vatandaşların sevgisini kazanıyor.

Belediye ekipleri, kar yağışının en fazla olduğu ve hava sıcaklığının sıfırın altında 35 dereceye kadar düştüğü Diyadin ilçesindeki tüm okulları ve ihtiyaç sahibi ailelere ziyarette bulunarak sorunları tespit ediyor ve çözüm yolları araştırıyor.

Sosyal projeler kapsamında kardeş belediye Ankara Büyükşehir Belediyesince gönderilen 4 tır gıda yardımı, kırtasiye malzemesi ile öğrencilerin soğuktan etkilenmemesi için ihtiyaç duyulan mont ve botlar ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Bin 400 aileye yardım

Belediye Başkan Yardımcısı Salih Yaşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bin 400 aileye gıda, bot, mont ve giyim yardımı geldi. Mahalle muhtarları ve Diyadin Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü ile istişare yaparak, en uç noktadaki gariban ve fukara aileye ulaştık. Okullarımızda tespit ettiğimiz öğrencilerimize dağıttık." dedi.

Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Müdürü Tuba Kökçe ise görevlendirme yapılan Diyadin Belediyesi yöneticilerine hem öğrencilerin hem de okulun ihtiyaçları konusunda yapılan yardımlardan dolayı teşekkür etti.

Okulda çok fazla yoksul öğrenci olduğunu anlatan Kökçe, "Belediyeye okulumuzun yoksul bir okul olduğunu iletmiştim. Bir çok öğrencimiz bu kış günde okula montsuz, terlik ve spor ayakkabı ile geliyordu. Belediye, öğrencilerin mont, bot ve kırtasiye malzemelerini karşıladılar. Çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber