SP'li ikizler evde karne heyecanı yaşadı

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde evde eğitim gören 12 yaşındaki SP hastası ikiz kız kardeşler, karnelerini, kendilerini ziyaret eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Tünçmen'den aldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ocak 2017 11:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
SP'li ikizler evde karne heyecanı yaşadı

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde yaşayan Serebral Palsili (SP) ikiz kız kardeşler, evlerinde karne heyecanı yaşadı.

Girne Mahallesi'nde yaşayan 5 çocuklu Özer ailesinin ikiz çocukları 12 yaşındaki Eda ve Seda Özer, hastalıkları nedeniyle okula gidemeyince eğitimlerini evde sürdürmek zorunda kaldı.

Ailenin, çocuklarının rahatsızlıklarından dolayı örgün eğitime katılamayacağını Kahta Şehit Mehmet Özbek okuluna bildirmesi üzerine okul tarafından görevlendirilen öğretmenler Selma Sandal ve Özlem Topçupatlar, ikizlere evde eğitim verdi.

Okula geç başladıkları için 2. sınıf eğitimi alan kardeşler, kısa sürede büyük başarı göstererek istenilen seviyeye geldi. Engelli ikizler, başarılarının ardından şimdi de evlerinde karne sevinci yaşadı.

Baba Osman Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklarının yaşıtları gibi okula gidemedikleri için başta çok üzüldüklerini söyledi.

Evde eğitim olanağını duyduktan sonra ikizleri için de başvuru yaptıklarını aktaran Özer, çocuklarının eğitimden geri kalmamasının kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirdi.

Anne Miyase Özer de eşinin bir tekstil atölyesinde işçi olarak çalıştığını belirterek, yürüme güçlüğü çeken ikizleri için akülü tekerlekli sandalyelere ihtiyaçları olduğunu kaydetti.

İsmail Kaya

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber