Çavuşoğlu: DEAŞ El Kaide'nin içinden çıktı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'de açıklamalarda bulunuyor

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 20 Ocak 2017 22:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çavuşoğlu: DEAŞ El Kaide'nin içinden çıktı

ABD'nin yeni başkanı Donald Trump'ın yemin töreni için ABD'de bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıklamada bulundu.

"DEAŞ'a karşı mücadelede stratejik bir iş birliği yapacağımızı müttfiklerimiz söyledi. Biz de buna hazırız. Bunu önreren Türkiye oldu. Kara operasyonunu şart olduğunu söyledik. Bu tutumuzdan haklı olduğumuz çıktık. DEAŞ'a karşı operasyon önemli ama diğer tarafına siyasi çözüm olmazsa başka terör örgütleri ortaya çıkar. DEAŞ El Kaide'ni içinden çıktı. Bataklığı kurutmak lazım. Bunun çözümü de siyasi çözümdür. Rusya ile işbirliği yaptık. Buradaki başarı bizi teşfik etti."

"Rejim tarafından ihlaller var. Ev sahibi Kazakistan. Diğer davetliler çağrıldı. Biz de uzman düzeyinde Astana'da olacağız. Muhalifler de Astana'ya gelecek. Amacımız bu görüşmelerden sonuç elde etmek. Burada BM çatısı altında siyasi müzakerelerden çözüm elde edilmesini bekliyoruz. Tüm bunlar için çaba sarfediyoruz. Siyasi bir geçiş için iki tarafın samimi olamsı gerek. Bizim arzumuz toprak bütünlüğünü koruyan siaysi bir istikrarın gelmesi."

TRUMP'IN TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERE ETKİSİ

"Somut olarak bir önceki dönemde bu hassas konularda beklentilerimiz karşılanmadı. FETÖ, YPG iel ilgil beklentilerimiz karşılanmadı. Dönemin tüm yetkilerinin söz vermesine rağmen sözler tutulmadı. Tepkimizi gösterdik. Bu konulardaki beklentilerimizi dile getirdik. Resmen bugün göreve başladı. Bundan sonra görüşmeye devam edeceğiz. Müsteşarımız göndereceğiz. Bu hassas konuları muhatapları ile görüşecek. Başkan Trump ile Cumhurbaşkanımız biraraya gelecek. Her ülke ile hemfikir olacağız diye bir kural yok. Ama Başka Trump'ın bu olaylara gerçekçi baktığını gördük."

YUNANİSTAN'IN TÜRKİYE ELEŞTİRİSİ

"Hiç bir ülke Türkiye'yi eleştiremez. Bu süreçteki tutumumuzda Türkiye bir eleştiriyi hak etmiyor. Kritik bir aşamaya geldik. Türkiye kendinden emin ne istediğini net bir şekilde söyleyen bir ülke. Aynı şekilde KKTC'de hassas konularada olgun bir tutum sergiledi. Ama karşı taraf hazırlıksız geldi. Masadan kaçtı. Çerçevesi belli olan müzakerenin sonuçlanması için bekliyoruz. "

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber