Kolombiya'nın ünlü yazarı Ankara Büyükelçisi: Türkiye güvenli bir ülke

Hintçe, Bengalce, Marathi, İngilizce ve İspanyolca gibi birçok farklı dilde basılmış 25 kitabı bulunan ve Kolombiya'nın Ankara Büyükelçisi olarak görev yapan Juan Alfredo Pinto Saavedra, Türkiye'ye dair izlenimlerini anlattı

Haber Giriş : 21 Ocak 2017 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kolombiya'nın ünlü yazarı Ankara Büyükelçisi: Türkiye güvenli bir ülke

Türk halkının misafirperverliğine dikkat çeken Saavedra, Türkiye'de hissettiği en önemli duygunun güven olduğunu belirterek, şöyle dedi: "Türkiye'nin beni en çok etkileyen özelliklerinden biri ülkedeki emniyet ve güvenlik. Türkiye'de gecenin herhangi bir vakti güven içinde yürüyebilir, güvenli bir şekilde her yerde taksi bulabilir ve şehrin herhangi bir yerine gece ya da gündüz, istediğiniz zaman güvenli bir şekilde ulaşabilirsiniz."

İki halk arasında çok büyük farklılıklar olmadığını belirten Saavedra, hem Kolombiyalıların hem de Türklerin gülmeyi, eğlenmeyi, şakalaşmayı ve dans etmeyi çok sevdiğini dile getirdi. Saavedra, en belirgin benzer özelliğin ise aile kurumuna verilen değer olduğunu söyledi. Türkiye'de yaklaşık 350 Kolombiyalının yaşadığı ifade eden Saavedra, ekledi: "Türkiye ve Kolombiya arasındaki ilişkiler, bu ülkeye dair izlenimlerim ve kısa hikayeler içeren yeni bir kitap yazmayı planlıyorum. Özellikle Türkiye odaklı olması benim için bir ilk ve oldukça heyecan verici."

Kaynak: Karar Gazetesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber