Kılıçdaroğlu: Referandumdan önce erken seçime gidelim

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, referandum kampanyasında CHP ile HDP'nin ile aynı çizgide gösterilmek istendiğini belirterek "Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz" dedi. Kılıçdaroğlu referandum öncesinde erken seçime gidilmesi çağrısı da yaptı

Haber Giriş : 21 Ocak 2017 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kılıçdaroğlu: Referandumdan önce erken seçime gidelim

EROL METİN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karar'ın da aralarında bulunduğu gazetelerin temsilcileriyle kahvaltıda biraraya geldi. Önceki akşam Genel Kurul'daki anayasa değişikliği oylaması sırasında kadın milletvekillerinin saç saça baş başa kavgaya tutuşmasına üzüldüğünü dile getiren Kılıçdaroğlu, "Parlamentoda sözlü sataşmalar doğal karşılanır ama fiziki müdahaleler, kavgalar olmaması gereken davranışlar" dedi.

AK Parti'nin hazırladığı anayasa değişikliği teklifinin toplumda yeterince tartışılması ve bir dayatmanın olmaması için önce erken seçime gidilmesinden yana olduklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Seçime gidelim. Bize oy verirseniz anayasayı şöyle değiştireceğiz deyip gelsinler. Belki erken seçime gidersek 367'nin üzerinde milletvekili çıkarmayı vadedebilirler. O zaman derler ki, biz halktan yetki aldık, bunu parlamentoya getiriyoruz. Daha ahlaki olur. Hiçkimse de o zaman niye böyle yaptınız demez" ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin olası bir referandum sürecinde CHP'nin HDP'yle aynı blokta yer aldığı şeklinde bir kampanya yürüteceğinin farkında olduklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "AKP kendi politikası açısından haklı olarak CHP'yi farklı bir pozisyonun içinde göstermek isteyecektir ama bu tuzağa asla düşmeyeceğiz. Biz zaten referandum çalışması sırasında CHP bayrağı da kullanmayacağız. Kullanacağımız tek bayrak, Türk bayrağı olacaktır. Türkiye için güçlü parlamenter sistemi, yargı bağımsızlığını savunuyoruz. Bu bir siyasal partinin sorunu değil. Mütedeyyin, ülkücü, liberal, sosyal demokrat ayrımı gözetmeksizin kim demokrasiyi savunuyorsa biz onlarla beraber olacağız."

BAHÇELİ'YE 'BAKANLIK' ELEŞTİRİSİ

Cumhurbaşkanlığı sistemi teklifine destek veren MHP lideri ı Devlet Bahçeli'yle görüşerek uyarı görevini yerine getirdiğini anlatan Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin anayasanın ilk 4 maddesinden rahatsızlık duyduğunu öne sürreke şunları söyledi: "Bahçeli bu gerçeği bilmesine karşın neden böyle bir destek veriyor onun sorgulanması lazım. Hele hele 'ben her türlü milliyetçiliği ayaklarımın altına aldım' diyen bir kişiye, milliyetçiliği bayrak yapan bir siyasal partinin teslim olmasını da anlamak mümkün değil. Eğer bu bir bakanlık koltuğuysa, eğer bu bir saraydan oda kapma yarışıysa bu Türkiye'nin geleceği açısından doğru değil" dedi.

Kaynak: Karar Gazetesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber