Bylock kullanmayan ama kullanmakla suçlananlar için sevindirici haber

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından hazırlanan iddianame doğruysa, Bylock kullanmayanların hakları daha hızlı iade edilecek gibi görünüyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 23 Ocak 2017 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bylock kullanmayan ama kullanmakla suçlananlar için sevindirici haber

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun hazırladığı Bylock iddianamesi, Cumartesi günü, Anadolu Ajansınca haberleştirildi. Detaylar için tıklayınız.

Bu iddianamede yer alan bilgilere göre Bylock'u yükleyenlerin neler yazıştığına dair veriler de Devletin elindedir.

Bu oldukça önemlidir. Zira Ekim ayında, istihbaratımızın kamu kurumlarına bildirdiği bylock listelerinin küçük bir kısmında hatalar olduğu medyaya yansımıştı. Ancak bu iddialara rağmen, "Ben bylock kullanmadım" diyenler de, istihbaratın raporu esas alınarak ihraç edildi. Bazı kamu kurumları ise risk alarak ihraç işlemlerini erteledi ve personeliyle ilgili olarak sadece açığa alma işlemi uyguladı.

Eğer, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca hazırlanan raporda yer aldığı üzere, Devletin elinde yazışmalar da var ise, Bylock'tan dolayı hem açıkta bekleyen hem de ihraç edilenlerle ilgili süreç hızlanacaktır.

Hali hazırdaki uygulamada, Bylock'la suçlananlar kendilerini Savcılığa ihbar etmelerine rağmen bir sonuç alamamaktaydı.

Umarız bu gelişme, Bylock kullanmamış olan ancak bylock kullanmakla suçlanan kamu personelinin aklanması için bir vesile olur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber