Vefakar öğrenciler fedakar ecdadını unutmadı

İstanbul, Ankara ve Sivas'tan "Ecdadın Ayak İzinde, Damla Ekspresi" projesi kapsamında Sarıkamış Harekatı şehitlerini anmak için trenle yola çıkan 24 üniversiteli, uzun yolculuğun ardından ilçeye ulaştı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ocak 2017 14:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vefakar öğrenciler fedakar ecdadını unutmadı

Cüneyt Çelik

1. Dünya Savaşı'nda Enver Paşa komutasındaki Osmanlı ordusunun, Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak için başlattığı ve 90 bin askerin şehit olduğu Sarıkamış Harekatı'nın 102. yılında şehitleri anmak isteyen 5 üniversite öğrencisi, "Ecdadın Ayak İzinde, Damla Ekspresi" projesi kapsamında İstanbul'dan trenle yola çıktı.

Yolculuk sırasında Ankara ve Sivas'ta toplanan diğer 19 üniversiteliyle buluşan öğrenciler, trenle Sarıkamış'a ulaştı.

Hacettepe, İstanbul, Ege, İnönü, Ankara, Anadolu, 19 Mayıs, Selçuk, Dumlupınar, Kastamonu, Kafkas, Sakarya Erciyes üniversitelerinden gençler, yolculuk sırasında kuşlara yemlik hazırladı, çocuklara balon dağıttı.

İlçede Sarıkamış Şehitliği'ni ziyaret eden öğrenciler, Hatm-i Şerif ve Yasin okuyarak şehitler için dua etti.

"Şehitlerimizi andık"

Konya Selçuk Üniversitesi öğrencisi Rabia Sarı, AA muhabirine, Sarıkamış şehitlerini anmaya geldiklerini belirterek, "Vefakar gençliğin, fedakar ecdadını unutmadığını göstermek için geldik, Sarıkamış'ta şehitlerimizi andık. Buradaki öğrencilerin karne heyecanına da ortak olduk, çok güzel zaman geçirdik." dedi.

Kafkas Üniversitesi öğrencisi Belkız Saatci ise yolculuğun 30 saat sürdüğünü anlattı. Saatci, "Ecdadın vatan için yaşadığı zorlukları, çektiği çileleri, vatan savunması konusunda ne kadar vatanperver davrandığını anlamak adına trenle başlayan yolculuk, Sarıkamış Şehitliği'nde son buldu. Soğuk havaya aldırış etmeden, 90 bin şehit verdiğimiz yerde, ecdadı anlamak adına gönüllü birtakım faaliyetler yaptık." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber