FETÖ'cü Ali Ünal'ın iddiasına yalanlama

Hürriyet'in bugün yer verdiği FETÖ'cü Ali Ünal'ın ifadelerindeki 'Ali Bayramoğlu' iddiasının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Zaman'ın eski yazarı Ali Ünal, "Ali Bayramoğlu, Fetullah Gülen'e haber göndererek ülkede o yıl darbe olacağını söylemiş" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 22 Ocak 2017 16:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'cü Ali Ünal'ın iddiasına yalanlama

FETÖ'nün yayın organı Zaman gazetesinin eski yazarı Ali Ünal, etkin pişmanlıktan yararlanmak için İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği ve TBMM FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'na da ulaşan ifadesinde, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'le ilgili açıklamalar yer aldı.

Ünal'ın ifadesinde, "Haziran 1997'de, 28 Şubat sürecinde, 13 ya da 14 Haziran 1997 günü gazeteci Ali Bayramoğlu, Fetullah Gülen'e haber göndererek ülkede o yıl darbe olacağını söylemiş" iddiası yer alırken, Hürriyet gazetesi ve birçok medya organı habere yer verdi.

Ali Bayramoğlu'na vekaleten Avukan Mustafa Doğan İnal'ın yapmış olduğu yazılı açıklamada ise iddiaların gerçeği yansıtmadığı ve söz konusu bir diyalog ortamının olmadığı bildirildi.

"Hukuki işlem başlatacağız"

Açıklamada, "Bu haber ve iddia tamamen asılsız ve yalandır. Bu tip yalan iddiaların sanki gerçekmiş gibi kamuoyuna taşınması, uzun yıllardır ülkenin demokratik gelişimi ve özgürlük alanlarının genişlemesi için yazan düşünen, vesayet odaklarına karşı demokrasiyi savunan, sivil siyaseti hayati pahasına savunan ve haberde ismi geçen terör örgütüne karşı hep dik durmuş müvekkilimi ziyadesiyle üzmüştür. Bu yalan ve iftiralar karşısında gerekli hukuki işlemleri ivedi ve eksiksiz yapacağımızı kamuoyunun dikkatine sunarız" ifadesi yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber