Konyaaltı'nda yüzme, Saklıkent'te kayak keyfi

Antalya'da kış aylarında güneşli havalarda Konyaaltı sahilinde denize giren tatilciler, yaklaşık 45 dakikada ulaşılabilen Saklıkent'te de kayak yapıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ocak 2017 22:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Konyaaltı'nda yüzme, Saklıkent'te kayak keyfi

SÜLEYMAN ELÇİN

Sahip olduğu güzelliklerle her kesimden ziyaretçisine farklı olanaklar sunan Antalya, tatilcilere 45 dakika arayla Konyaaltı'nda yüzme, Saklıkent'te kayak keyfi yaşatıyor.

Türkiye'de "turizmin başkenti" Antalya, yaz ayları kadar kış mevsiminde de ziyaretçilerine güzellikler sunuyor.

Şehir merkezindeki Kaleiçi'nde kentin ilk Türk İslam eserlerinden Yivli Minare, Kesik Minare, Hadrianus Kapısı (Üçkapılar) ve tarihi surlara ev sahipliği yapan Antalya'yı ziyaret edenler, bu güzelliklerle denizi ve zirvesi karlı Beydağları'nı izliyor.

Kış aylarında güneşli günlerde sıcaklığın 15-20 dereceye ulaştığı kentte yaşayan vatandaşlar ve turistler denize giriyor. Konyaaltı sahilinde güneşlenen tatilciler, deniz kıyısından yola çıkıp 45 dakikada Saklıkent Kayak Merkezi'ne ulaşabiliyor.

Beydağları'nda, şehirden 47 kilometre uzaklıkta ve bin 900 metre rakımda bulunan kayak merkezi, kış mevsiminde kayak, snowboard ve kızakla kaymak isteyenlere ev sahipliği yapıyor.

"Dede maşallahın var"

Antalya'da yaşayan emekli Kıyaz Apaydın ise 78 yaşında olmasına rağmen kış aylarında denize girdiğini, ardından da kayak yaptığını belirtti.

Hayatını Antalya'da sürdürmenin ayrıcalığını yaşadığını kaydeden Apaydın, "Çocukluk yaşlarımdan bu yana kayakla uğraşıyorum. Antalya'da, Avrupa ayarında ve yarışmalara müsait kayak pistleri var. 78 yaşındayım ve hala kayak yapıyorum. Beni görenler şaşırıyor, 'Dede maşallahın var' diyor." şeklinde konuştu.

"Antalya'da 4 mevsim denize giriyoruz"

Konyaaltı plajında denize giren Mustafa Kökener, suyun çok güzel olduğunu söyledi.

Denize ilk girdiğinde soğuğu hissettiğini, ardından alıştığını dile getiren Kökener, "Antalya'da 4 mevsim denize giriyoruz. Karlı dağlara bakarak yüzüyoruz, güneşleniyoruz. Bazı arkadaşlar da o dağlarda kayak yapıyor. Çok güzel bir şehirde yaşıyoruz. Herkesi Antalya'ya bu güzellikleri yaşamaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber