Mersin'de tutuklu 8 belediye personeli ifade verdi

Aralarında dönemin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve Özel Kalem Müdürünün de bulunduğu 11'i tutuklu 32 sanığın yargılanmasına başlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2017 20:41, Son Güncelleme : 13 Ocak 2019 09:46
Mersin'de tutuklu 8 belediye personeli ifade verdi

Mersin'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, haklarında 10 yıldan ağırlaştırılmış müebbete kadar hapis cezası istemiyle dava açılan, aralarında dönemin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve Özel Kalem Müdürünün de bulunduğu 11'i tutuklu 32 sanığın yargılanmasına başlandı.

Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşma öncesi Mersin Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, duruşmanın görüldüğü katta geniş güvenlik önlemleri aldı. Polis, sadece mahkeme tarafından ismi önceden belirlenen kişilerin duruşma salonuna geçişine izin verdi.

Duruşmaya basın mensupları ile izleyiciler alınmazken, sanıkların bir kısmı ile avukatları katıldı.

Duruşmada, tutuklu sanıkların ifadelerinin alınmaya başlandığı, Hatay ve Osmaniye'deki cezaevlerinde bulunan T., A. ve çeşitli belediyelere danışmanlık yaptığı öne sürülen Erkan K.'ın da aralarında olduğu 8 sanığın, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla savunmalarını yaptığı öğrenildi.

Mahkeme heyeti, kalan ifadeler için duruşmanın yarın devam etmesine karar verdi.

İddianamede, tutuklu sanıklardan T.'nun, FETÖ'nün 2014 yılında bir otelde düzenlediği toplantıya katıldığı, 2015 yılında da Büyükşehir Belediyesine ait ekmek fabrikasının personel çalıştırma ihalesini, daha düşük teklif veren başka bir firma olmasına rağmen, FETÖ'ye ait bir şirkete verdiği öne sürülmüştü.

Sanığın, 15 Temmuz'daki darbe girişiminde de kendisini sözde "sıkıyönetim garnizon komutanı" ilan eden ve darbeden sonra tutuklanan, dönemin Mersin Garnizon ve Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Nejat A. D. ile telefonda görüştüğünün tespit edildiği de iddianamede kaydedilmişti.

İddianamede ayrıca, tutuklu sanıklardan Özel Kalem Müdürü A.'nun, özel kalem bütçesine ayrılan ödeneği, FETÖ'ye ait olan bir firmaya aktararak araç kiraladığı, eşinin de bu şirketten avukatlık bedeli aldığı; Mersin Büyükşehir Belediyesinin de arasında yer aldığı 50'ye yakın belediyeye danışmanlık hizmeti verdiği ileri sürülen tutuklu sanıklardan Erkan K.'ın da belediye kaynaklarını FETÖ'ye aktardığı iddianamede yer almıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber