İstisnai kadrodan (özel kalem müdürlüğü), müdür veya şef kadrosuna atama yapılabilir

Ankara idare mahkemesi, istisnai kadro olan özel kalem müdürlüğü kadrosundan müdür veya şef kadrolarına atama yapılamayacağına karar verdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Ocak 2017 14:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstisnai kadrodan (özel kalem müdürlüğü), müdür veya şef kadrosuna atama yapılabilir

Ankara'da yaşanan olayda, Sayıştay'da çalışan bir VHKİ Pursaklar belediyesindeki özel kalem müdürlüğüne atanmış, bir ay sonra da Sayıştay Başkanlığındaki yazı işleri müdürü kadrosuna atanmıştır.

Türk Büro Sen tarafından açılan davada, idare mahkemesi, atamayı iptal etmiştir. İptal kararı üzerine, Sayıştay söz konusu personeli bu kez Şef kadrosuna atamıştır. Açılan davada, idare mahkemesi bu atamayı da iptal etmiştir.

Ankara İdare Mahkemesi, iptal kararını, istisnai kadroda çalışmakta olanların görevde yükselme kapsamındaki kadrolara sınavsız atanabileceği yönünde mevzuatta, bir hüküm bulunmamasına dayandırmıştır.

Bu karar, sendikaların, bir üyesinin vereceği vekaletle, söz konusu atama işlemlerine dava açması halinde, atamanın iptal edileceğini göstermesi açısından oldukça önemlidir.

Adil bir yönetim oluşturulması amacıyla hem memurların hem de sendikaların gerekli sorumluluğu üstlenmeleri gerekmektedir.

İŞTE MAHKEME KARARI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber