2010 KPSS sorularını çalanların çoğu FETÖ abisi

ÖSYM'nin düzenlediği birçok sınavda soruları sızdırdığı tespit edilen FETÖ'nün, neden 2010 yılındaki KPSS'den deşifre olduğu belirlendi. Soruşturmada, örgütün o yıl 'abilerin tamamı devlet kadrolarına yerleşsin' talimatı sonrası başarı birden yükselince, soru hırsızlığı ortaya çıktı

Haber Giriş : 26 Ocak 2017 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
2010 KPSS sorularını çalanların çoğu FETÖ abisi

HİLAL ÖZTÜRK

Karar Gazetesi'nden Hilal Öztürk'ün haberine göre, FETÖ'nün sorularını sızdırdığı 2010 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) ilişkin soruşturmada çarpıcı bir detay daha ortaya çıktı. ÖSYM'nin düzenlediği son 15 yılın tüm sınavlarıyla ilgili soruşturmayı yürüten Ankara Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu, FETÖ'nün neden 2010'da açık verdiğinin cevabını buldu. Yapılan tespitlere göre, 1980'li yıllardan bu yana kısmen 50-100 kişilik gruplar halinde hemen her sınavda devlet kadrolarına sızmayı başaran örgütün 2010 yılında yeni bir aşamaya geçtiği anlaşıldı. Buna göre FETÖ, 'örgüt abilerinin' tamamına devlet kadrolarına girin talimatını verdi. Bu nedenle de sızdırılan sorular Türkiye'nin dört bir yanındaki FETÖ 'abilerine' dağıtıldı. Soruların çok sayıda örgüt üyesine ulaşması da sınavın genel ortalamalarına yansıdı. 2002'de başlayan KPSS'de ilk kez başarı ortalaması olağandışı yükseldi. Savcılık ayrıca, örgütün yeni gelenlere de yer açmak için tüm 'abilere' devlet kadrolarına girin talimatı verdiğini belirledi.

Savcılığın ulaştığı son derece önemli bu tespitin ardından yürütülen çalışmada, çalınan soruları yemin ederek alan ve şu anda şüpheli olarak dosyada yer alan 'örgüt abilerinin' tamamına yakınının soruları hiç kimseyle paylaşmayıp sınava girdiği belirlendi. Ancak çok az sayıda şüphelinin ise soruları yakınlarıyla paylaştığı saptandı. Şu ana kadar dört iddianamenin hazırlandığı ve soruşturmanın da devam ettiği dosyadaki şüphelilerin birçoğunun da 'abi' konumunda olduğu öğrenildi. Öte yandan, 15 Temmuz'daki darbe girişimi başta olmak üzere FETÖ ile ilgili yürütülen soruşturmalarda şüpheli olan örgüt abilerinin de KPSS dosyasında olduğu kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber