ByLock'ta yeni liste geliyor

ByLock sunucusunun bulunduğu Litvanya, Türkiye ile bilgi paylaşımında bulundu. Türkiye, daha önce Litvanya'dan bilgi talep etmiş, ancak sonuç alamamıştı. Büyükelçi Karlov suikastinden sonra Türkiye ile birlikte soruşturma yürüten Rusya'nın devreye girmesiyle Litvanya, Türkiye ile ByLock bilgilerini paylaştı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 26 Ocak 2017 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ByLock'ta yeni liste geliyor

Fevzi KIZILKOYUN

MİT 2016'DA ÇÖZMÜŞTÜ

FETÖ'nün kriptolu haberleşme ağı ByLock'un sunucusunun Litvanya'da olduğu belirlenmişti. Yazışma içerikleri ile bu yazışmaları yapanların bilgilerine ulaşmak için yapılan çalışmalar Mayıs 2016'da sonuç verdi. Litvanya'daki sunucuya giren MİT, ByLock verilerini Türkiye'ye aktardı. Yapılan analizde ByLock'ta 18 milyon yazışma ve 3.5 milyon e-posta saptandı. Ayrıca 200 binin üzerinde kullanıcı tespit edilerek, ByLock sistemini kullananların listesi çıkarıldı.

DEŞİFRE EDİLECEKLER

Türkiye, daha önce ByLock sunucusunun bulunduğu Litvanya'dan bilgi talep etmiş ancak sonuç alamamıştı. Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un suikast sonucu öldürülmesinden sonra Türkiye ile birlikte soruşturma yürüten Rusya'nın devreye girmesiyle Litvanya, Türkiye ile ByLock'la ilgili işbirliğine başladı. Litvanya'nın ByLock kullanan yaklaşık 150 bin kişiyle ilgili bilgileri Türkiye'ye verdiği öğrenildi. Paylaşılan bu bilgilerin incelemesiyle yeni bir ByLock listesinin hazırlanacağı, ortaya çıkarılamayan birçok 'kripto FETÖ'cünün de böylece deşifre edileceği kaydediliyor.

ALTINTAŞ'IN İLİŞKİLERİ

Büyükelçi Karlov'u öldüren polis Mevlüt Mert Altıntaş'ın, FETÖ ile bağlantılı kişilerle ilişkide olduğu öne sürülmüştü. Yeni gelen ByLock bilgilerinin, Altıntaş'ın bu ilişkilerine ışık tutması da bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber