Sözleşmeli Öğretmenlerin Askerlik Sorunu Çözüldü

Daha önce sitemizde, askere giden sözleşmeli öğretmenlerin, askerlik sonrasında göreve dönüp dönemeyeceği konusunda bilgi sahibi olmak istediklerine bir haber yayımlanmış, bu haber üzerine Milli Eğitim Bakanlığı da bir çalışma yaptığını açıklamıştı. Çalışmanın sonucu dün tüm il milli eğitim müdürlüklerine duyurulmuştur. Buna göre sözleşmeli öğretmenin askerlik dönüşünde göreve başlatılması gerekmektedir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Şubat 2007 17:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Resmi Yazının pdf halini görmek için tıklayınız.

T.C.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
Personel Genel Müdürlüğü

Sayı :B.08.0.PGM.0.23.01.01.4-297/7528 ... 06/02/2007
Konu : Sözleşmeli öğretmenler

İlgi: Milli Eğitim Bakanlığının 18/10/2006 tarih ve B.08.0.PGM.0.23.01.01.4-3421/81138 sayılı yazısı.

Bilindiği gibi ilgi yazıda; Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak görevlendirilenlerin görevli oldukları eğitim kurumlarında alanlarında belirlenen norm kadrolarla ilişkilendirilecekleri bunların görev yaptıkları eğitim kurumlarına o alanda fazla öğretmen ataması yapılmaması bakımından alanlarındaki norm kadroların açık gösterilmeyeceği belirtilmişti.

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında istihdam edilen öğretmenlerden askerlik hizmetlerini yapmak üzere görevlerinden ayrılanların terhislerini müteakip sözleşmelerinin yenilenip yenilenmeyeceği hususunda tereddütler yaşandığı Bakanlığımıza intikal eden yazılı ve sözlü başvurulardan anlaşıldığından aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

1- Sözleşmeli öğretmen olarak görevli iken askere alınanların görev yaptıkları eğitim kurumlarında ilişkilendirilmiş oldukları norm kadrolar açık gösterilmeyecek, askerlik hizmetini tamamlayanlar, terhis tarihinden itibaren 1 ay içerisinde başvuruda bulunmaları kaydıyla daha önce görev yaptıkları eğitim kurumlarında göreve başlatılacaklardır.

2- 4/7/2006 tarihinden sonra askerlik hizmetini yapmak üzere ayrılanlardan askerlik görevini tamamlayanlar, görevden aynldıklan il/ilçe millî eğitim müdürlüklerine başvuruda bulunmaları kaydıyla öncelikle daha önce ayrıldıklan eğitim kurumlarında, bunun mümkün olmadığı durumlarda ise il içinde alanlarında ihtiyaç bulunan yerleşim yerlerindeki boş pozisyonlarda görevlendirilerek,

hizmet sözleşmesi imzalanarak göreve başlatılacaklardır.

Bunlardan il genelinde alanlarında ihtiyaç duyulmaması veya boş pozisyon bulunmaması nedeniyle göreve başlatılamayanların başvuru belgeleri, görev yerleri Bakanlığımızca alanlarında ihtiyaç olan bir başka il olacak şekilde belirlenmek üzere en kısa süre içinde Personel Genel Müdürlüğünün ilgili atama birimlerine gönderilecektir,

Bilgilerinizi ve bu konuda öğretmelerimizin mağdur edilmemesi hususunda gereğim rica ederim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber