Sendikalar, kefil oldukları üyelerine maaş vermeli!

Türkiye zor bir süreçten geçiyor. Bu zor dönemde herşey alt üst olmuş durumda. Kurunun yanında yaş da yanıyor ve Devlet bu sorunun üstesinden gelmekte zorlanıyor. Bu süreçte; sendikalar, kefil olduğu üyelerine sahip çıkmalı!

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 30 Ocak 2017 10:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sendikalar, kefil oldukları üyelerine maaş vermeli!

Ülkemiz, 2016'da, çok zor bir yıl geçirdi.

15 Temmuz gibi büyük bir badireyi Allah'a şükür, milletin gücüyle atlattı.

Devlet, beka kaygısıyla bazı tedbirler aldı ve bu tedbirler çevresinde ihraç kararları alındı. Tehlike çok büyük olduğu için alınan tedbirler de çok büyük çaplı oldu.

Ancak alınan ihraç kararlarından bazılarının isabetli olduğunu söylemek mümkün değil. Yüzde 1 olması veya 10 olması fark etmemektedir. Önemli olan her ihraç kararının doğru olmamasıdır.

Buna biz şahit olduğumuz gibi, şikayetlerin aktarıldığı sendikalar da şahittir.

Ancak, Devlet, suçsuz insanları korumakta ve yaş ile kuruyu ayırt etmekte zorlanmaktadır. Bunu normal karşılamalıyız. Zira, Devlet dediğimiz organizma çok yavaş hareket eder, Devletin yarını bazen 6 ay demektir.

İşte tam bu noktada, tüm sorumluluğun, devletin sırtına yüklenmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Devlet sadece Devlet kurumlarından ibaret değildir. 15 Temmuz'da da görüldüğü üzere, beka kaygısıyla hareket eden, FETÖ'ye karşı ayağa kalkan herkes Devlettir.

Ve bu ülkenin saipsiz olmadığını 15 Temmuz'da hem FETÖ'ye hem dünyaya gösteren tüm devlet bileşenlerinin, 6 ay sonra yeni bir muhasebe yapması gerekmektedir.

Zira, FETÖ üyeliği ile suçlanmasına rağmen masum olan bazı kamu personelinin, sadece Devlete değil, kendi dünya görüşüyle uyumlu sendika, medya ve STK'lara olan güvenleri bitmektedir.

Burada en büyük sorumluluk memur ve işçi sendikalarına düşmektedir.

Bugünler elbet geçecektir. Ancak bir mazlumun gözyaşına dahi melhem olamamışsak, aynı dünya görüşüne sahip insanların dertleriyle dertlenememişsek, BATSIN bu dünya!

Bugün itibariyle, sendikaların; elde ettikleri geliri, mağdur duruma düşmüş üyelerine harcamaktan, onların maaşlarını ödemekten daha hayırlı bir yol bulunmamaktadır.

Hem memur hem de işçi sendikalarının, FETÖ üyesi olmadıklarına inandıkları üyeleriyle ilgili bir usul ve esas belirleyip, bu kişilerin hakları iade edilene kadar, üyelerinin yanlarında olduklarını göstermeleri gerekmektedir.

Bizim önerilerimiz şu şekildedir:

1- İlk aşamada, adli süreci olmayan, FETÖ üyesi olmadığına il ve ilçe örgütlerinin kanaat getirdiği tüm üyelere acilen maaş bağlanmalıdır.

2- Aylardır gönüllerinde büyük yara açılmış, FETÖ üyesi olmayan bu kişilerin, hassasiyeti gözönüne alınarak, ziyaretleşmeler yapılmalıdır.

3- FETÖ üyesi olmadığına dair tespit yapılırken, il ve ilçenin önde gelen STK yetkililerinden bireysel kefalet alınma yoluna gidilebilir.

4- Sendikaların il ve ilçe başkanları, kefil oldukları üyeleri için kefaletlerini yazılı bir beyanla belirtmeli ve bu beyanlar muhafaza edilmelidir.

Bizim şuan için aklımıza gelenler bunlar. Ortak bir akılla daha güzel öneriler de getirilebilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber