Tutuklanan hakim: Terörden alınmak kadar ağır bir şey yok

Şike ve Odatv davasının eski hakimi Ekinci, Silivri Ceza İnfaz Kurumuna götürüldü - Ekinci'nin ifadesinden: - ''Terörden alınmak kadar ağır bir şey yok. Ben FETÖ terör örgütü üyesi değilim''

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ocak 2017 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tutuklanan hakim: Terörden alınmak kadar ağır bir şey yok

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan Şike ve Odatv davasının eski hakimi Mehmet Ekinci, Silivri Ceza İnfaz Kurumuna götürüldü.

Tutuklanma kararının ardından adliyeden çıkarılan Ekinci, ''Memleketin yangın yeri olduğu bir yerde benim tutuklanmamın bir önemi yoktur. Memleket için hayırlı olsun.'' diye konuştu.

Ekinci, Silivri Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi.

Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda SEGBİS ile Yargıtay 16. Ceza Dairesine ifade veren Ekinci'nin, ''Terörden alınmak kadar ağır bir şey yok. Ben FETÖ terör örgütü üyesi değilim. Polisler mahalleye gelerek, 'Mehmet Ekinci burada mı?' diye sormuşlar. Kayınpederim de 'buyurun burada' diyerek eve getirdi. Konuştuk, çay içtik. Kaçma imkanım vardı. Kaçmadım ben. 13. Şubat'taki duruşmaya gidecektim. Duruşma için hazırlanıyordum.'' dediği öğrenildi.

FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında aranırken Yalova'da yakalanan Şike ve Odatv davasının eski hakimi Mehmet Ekinci tutuklanmıştı.

Olayın geçmişi

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'nin "Selam Tevhid" soruşturmasında kumpas yaptığına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, o dönemde görev yapan 54 hakim ve savcı, "siyasal ve askeri casusluk", "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek, kurulan örgüte üye olmak", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs", ''gizli kalması gereken bilgileri açıklama'', ''suç uydurma'', ''özel hayatın gizliliğini ihlal etme'', ''hukuka aykırı olarak elde edilen verileri kaydetme'', ''suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme'', ''resmi belgede sahtecilik'' ve ''görevi kötüye kullanma'' suçlarından ayrı ayrı birer kez ağırlaştırılmış müebbet, birer kez müebbet hapisle 31 yıl 2 aydan, 67 yıl 3 aya kadar hapis cezalarına çarptırılmaları istendi.

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesince, son soruşturmanın açılmasına karar verilerek dosya, 54 şüpheli 1. sınıf savcı ve hakim oldukları için Yargıtaya gönderilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber