İMKB'de Birsen'in yurtdışı gezileri mercek altına alındı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 07 Şubat 2007 09:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlığın talimatı üzerine harekete geçen SPK bu kez de İMKB Başkanı Osman Birsen'in 2002 yılından bu yana gerçekleştirdiği yurtdışı seyahatleri incelemeye başladı.

Başbakanlık Tasarruf Genelgesi'ne aykırı harcamalar nedeniyle soruşturma açılan İMKB'de şimdi de Başkan Osman Birsen'in yurtdışı seyahatleri mercek altına alındı. Edinilen bilgiye göre Başbakanlığın talimatı üzerine Sermaye Piyasası Kurulu bu kez de İMKB Başkanı Osman Birsen'in 2002 yılından bu yana gerçekleştirdiği yurtdışı seyahatleri incelemeye başladı. Birsen'in kulislerden edinilen bilgiye göre yılda 100- 120 gün yurtdışında görevli olarak seyahatte geçirdiği ileri sürülürken, inceleme kapsamında Osman Birsen'in hangi gezilere temsilen hangi gezilere ise katılımcı olarak iştirak ettiğine bakılacak.

CANSIZLAR DA İNCELENMİŞTİ

İMKB'nin başkanın yurtdışı gezilerine ilişkin dosyaların dökümünü SPK'ya göndermek üzere hazırladığı öğrenildi. Bu inceleme kapsamında İMKB'nin kimi harcamalarının da eklendiği ileri sürüldü.

İKİNCİ BÜYÜK ARAŞTIRMA

Yurtdışı seyahatleri incelenme uygulaması geçen yıl Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun dönemin SPK Başkanı Doğan Cansızlar'ın yurtdışı gezilerini incelemesiyle başlatılmıştı. Söz konusu incelemenin ardından Başbakanlık Teftiş Kurulu raporlarına konuyla ilgili detaylar ve uyarılar yansımıştı. SPK'yı inceleyen Başbakanlık Teftiş Kurulu son olarak da İMKB Başkanı Osman Birsen'in gezilerini inceleyecek. İMKB Yönetimi hakkında başlatılan Başbakanlık Tasarruf Genelgesi kapsamındaki soruşturma 2003 ve 2004 yılı ile sınırlı kalmıştı ve İMKB'nin, gayrimenkul kirası, sağlık, araç, haberleşme, temsil ağırlama, basın yayın, bağış, yardım ve sponsorluk giderleri gibi başlıklarında incelemeler yapılmıştı. Nitekim bu incelemeler sonunda İMKB kimi harcamalardan vazgeçmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber