Reina canisini 11 kadın kaçıracaktı

Ortaköy katliamcısı terörist Abdulkadir Masharipov'un kaçış planı da çözüldü. İzmir'de yakalanan 11 kadın, teröristin Yunanistan'a kaçmasına yardım edecekti

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 30 Ocak 2017 09:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Reina canisini 11 kadın kaçıracaktı

Muammer Başkan

İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Ortaköy Reina'da 39 kişinin katledildiği saldırıyla ilgili bağlantısı olduğu ileri sürülen 21 şüpheli 4 Ocak'ta Bornova ve Buca'da gözaltına alınmıştı. Mahkemeye çıkarılan 21 kişiden kadın olan 11'i tutuklandı. Güvenlik güçleri 11 kadın örgüt üyesinin, Konya'dan İzmir'e geldiği ve terörist Masharipov'u kaçırmak için çalışma yaptıklarını öğrendi.

YUNANİSTAN'A KAÇACAKTILAR

İstanbul'daki örgütün kuryeleriyle irtibata geçtikten sonra, aile görüntüsü vererek çocuklarla birlikte yaklaşık 40 kişi, Konya'daki hücre evlerine gitti. Konya'dan bir kısmı Reina saldırısı öncesi bir kısmı da sonrasında İzmir'e gelerek 3 ayrı hücre evine yerleştiler. Reina saldırısını gerçekleştiren Abdulkadir Masharipo, yakalanmamış olsaydı İzmir'e gelecek buradan da mülteci kılığında Yunanistan üzerinden ortadan kaybolacaktı.

Aile görüntüsü verecektiler

Yapılan plana göre 11 kadın, çocukları ile birlikte Masharipov'a kalkan olup aile görünümüyle deniz yolundan Yunanistan'a geçecekti. Kadın ve çocukların arasında Masharipov dikkat çekmeyecekti. Ancak cani yakalanınca bu hücre de çöktü. Tutuklanan yabancı uyruklu kadınların sahte pasaportları ve sahte Suriye kimlikleri bulunduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber