Adliye çalışanları 'hakim-savcı zammına' tepki gösteriyor

Büro-Memur-Sen Adalet Bakanlığı bünyesinde sadece hakim-savcılara yönelik maaş zammına tepki gösteriyor. Bu tür düzenlemelerin Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışan diğer personelin ötekileştirdiğini belirtiyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Ocak 2017 09:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adliye çalışanları 'hakim-savcı zammına' tepki gösteriyor

Sendikanın konuya ilişkin yazısı:

Adalet Bakanlığı, 15 bin hakim ve savcıdan ibaret değildir, 120 bin adalet çalışanı unutulmamalıdır.

Bugün, hakim ve savcılara 2 bin 700 TL maaş artışı sağlanacağı kamuoyuna yansımıştır.

Şu bilinmelidir ki; hakim ve savcılara; adliyede çalışan diğer tüm personelin aldığı maaş oranında zam yapılması, adalet çalışanlarını "ÖTEKİ"leştirmektir.

Hakim ve savcılara kesenin ağzı açılırken, Adalet Bakanlığının bel kemiğini oluşturan kamu görevlileri yok sayılıyor.

Büro Memur-Sen olarak, değil bu oranda zam yapılmasını, bunun konuşulmasının bile kamu vicdanını yaraladığını düşünüyoruz.

Zabıt katibi, mübaşir, kaloriferci, hizmetli, şoför, emanet memurları, İnfaz Koruma Memurları, veznedar, şefler, icra memurları, pedagog, psikolog, sosyal hizmet uzmanı, icra ve yazı işleri müdürleri, idari işler müdürleri, bilgi işlem memurları ve teknik personel açıkça ötekileştiriliyor.

Adalet bakanlığı ve adliye çalışanlarının, çalışma koşullarının düzeltilmemesini ve özlük haklarının iyileştirilmemesini her fırsatta eleştirmemize karşın, hakim ve savcılara yüksek oranda zam yapılmasını kabul etmiyoruz.

Uyarıyoruz; Hakim ve Savcılara 2 bin 700 TL maaş zammı yapılırsa, eşit işe eşit ücret yaklaşımı tamamen ortadan kalkar, adalet sarsılır.

Hükümeti, adalet çalışanlarının içinde bulunduğu adaletsizliğe bir an önce son vermeye davet ediyoruz.

Büro Memur-Sen olarak, hakim ve savcılar için öngörülen maaş artışından Adalet Bakanlığında görev yapan diğer kamu görevlilerinin de yararlanmasını istiyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber