Ocak ayı bitti, Yarı zamanlı çalışma yönetmeliği hala çıkmadı

Kamu görevlilerine yaklaşık bir yıl önce getirilen "YARIM ZAMANLI" çalışma hakkının detaylarına dair yönetmelik bir türlü yayımlanmadı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 01 Şubat 2017 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ocak ayı bitti, Yarı zamanlı çalışma yönetmeliği hala çıkmadı

...

SÜRECİ ÖZETLEYELİM :

1. 29/01/2016 tarihli ve 6663 sayılı Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 10 uncu maddesiyle 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa eklenen "Doğum Sonrası Yarım Zamanlı Çalışma" başlıklı ek 43 üncü madde ile devlet memurlarına çocuğunun mecburi ilköğretim çağının başladığı tarihi takip eden aybaşına kadar olan dönemde yarım zamanlı çalışabilme imkanı getirilmiştir.

Ayrıca, yasal düzenleme ile Yarım zamanlı çalışma hakkının kullanımına ilişkin usul ve esaslar ile bu haktan yararlanamayacak memurları; hizmet sınıfı, kadro unvanı, kurum veya teşkilat bazında birlikte veya ayrı ayrı belirlemeye Bakanlar Kurulu yetkili kılınmıştır.

2. Bu yasal düzenlemenin detaylarının uzun bir süre belli olmaması sebebiyle konuyu 11 Ekim 2016 tarihinde dile getirerek milyonlarca kamu görevlisini yakından ilgilendiren bu sürecin hızlandırılmasını istemiştik.

3. Bu haberimizden sonra, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet MÜEZZİNOĞLU 14 Ekim 2016 tarihinde katıldığı bir televizyon programında, yarım zamanlı çalışma ile ilgili hazırladıkları düzenlemenin sona erdiğini, bazı kamu görevlilerinin istisna tutularak konunun yetişirse bu hafta yetişmezse bir sonraki Bakanlar Kurulunda imzaya sunulacağını açıklamıştı.

4. Bu açıklama üzerinden çok sayıda Bakanlar Kurulu toplantısı geçmesine rağmen Yarım Zamanlı çalışma ile ilgili bir gelişme olmadı. Bu sefer sömestr tatilinin yaklaşmasına dikkat çekerek konuyu 21 Aralık 2016 tarihinde tekrar gündeme taşıdık.

5. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet MÜEZZİNOĞLU, memurlar.net'in de aralarında bulunduğu bir grup gazeteciyle 07 Ocak 2017 tarihinde Hızlı Tren'le Konya'ya gitti. Burada yarım zamanlı çalışma ile ilgili yönetmeliğin ne aşamada olduğuna dair yöneltilen soruya; "Memur annelerin yarı zamanlı çalışma kararı Bakanlar Kurulu'ndan çıktı. Başbakanlık'a gönderdik. Yönetmelik bu ay içinde çıkacak." demiştir.

Evet yukarıda görüleceği üzere yaptığımız haberler ve Bakan Müezzinoğlu'nun açıklamaları ile birlikte Ocak ayını tamamladığımız şu günlerde bu konu ile ilgili halen hiçbir gelişme yok !

Sayın Müezzinoğlu en son yaptığı açıklamada, Yarım Zamanlı Çalışma ile ilgili yönetmeliğin Bakanlar Kurulundan geçtiğini, yönetmeliğin bu ay içerisinde yayımlanacağını ifade etmiştir. Ancak, Ocak ayı da bitmiştir ve yönetmelik halen yayımlanmamıştır.

Defaatle belirttiğimiz gibi bu düzenleme milyonlarca kamu görevlisini yakından ilgilendirmektedir. Kreş veya bakıcı sorunu yaşayan memurları oldukça sevindiren bu yasal düzenlemenin detayları belli olmadıkça yarım zamanlı çalışma bir anlam ifade etmemektedir. Artık bu süreç daha fazla mağduriyet yaratmadan bir an evvel yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanmalıdır.

Sayın Bakan Mehmet Müezzinoğlu'na buradan çağrıda bulunuyor ve bu işin artık hızlanması talimatını vermesini kendisinden talep ediyoruz....

Yavuz Selim KAPLAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber