Manas Üniversitesi'nde çift diploma imkanı

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Sebahattin Balcı, Konya Selçuk Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi ile çift diploma programları kapsamında anlaşma yaptıklarını belirterek, "Bu konuda mutabakata vardık. Lisans ve yüksek lisans düzeyinde çift diploma programlarını Türkiye'de başlatacağız. Bu bizim için çok önemli, daha sonra diğer ülkelerle de devam edecek bu çalışmamız." görüşlerine yer verdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Şubat 2017 15:14, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Manas Üniversitesi'nde çift diploma imkanı

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Sebahattin Balcı, üniversite bünyesinde kurdukları medya merkezinin fiilen haber üretmeye başladığını belirterek, "Kendi kaynaklarımız ve AA'nın haber kaynaklarından yararlanacağız.Üniversitemizin televizyonu ve radyosu da var. Bunu daha da büyüteceğiz." ifadesini kullandı.

Balcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kırgızistan ve Türkiye'nin uluslararası anlaşmayla ortak olarak kurduğu, özel statüye sahip üniversitenin gelişmesi için yoğun çaba harcadıklarını bildirdi.Üniversitenin çağın gerektirdiği donanımlara sahip olduğunu ve huzur ortamında eğitim faaliyetlerini yürüttüklerine değinen Balcı, "Ailelerimiz herhangi bir endişeye kapılmadan üniversitemize evladını gönderebilir. Aile, Türkiye'de herhangi bir üniversiteye çocuğunu gönderecekse, bizim üniversitemize de okumak için huzur içinde göndersin. Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi yerli, milli ve içinde hain barındırmayan bir üniversitedir. Aynı zamanda Kırgızistan ve Türkiye için umut olan bir üniversitedir." dedi.

-Çift diploma ve ÖYP

Rektör Balcı, Konya Selçuk Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi ile çift diploma programları kapsamında anlaşma yaptıklarını belirterek, "Bu konuda mutabakata vardık. Lisans ve yüksek lisans düzeyinde çift diploma programlarını Türkiye'de başlatacağız. Bu bizim için çok önemli, daha sonra diğer ülkelerle de devam edecek bu çalışmamız." görüşlerine yer verdi.

Öğretim Üyesi Yetiştirme Programını (ÖYP) başlattıklarını anlatan Balcı, "Manas Üniversitesinin kendi kalıcı öğretim üyesini yetiştirmek bakımından kuruluş amacına uygun, Kırgızistan'dan, Türkiye'den, Avrupa'dan gençleri asistan olarak alıp, Türkiye'nin ve dünyanın seçkin üniversitelerine lisansüstü eğitime gönderme projesini yürütmek istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Öğrencilerin Türkiye'de ders aldıktan sonra Türkiye'de ve Kırgızistan'da iki danışmanla birlikte tez yürüteceğini aktaran Balcı, gençlerin Manas ikliminden kopmadan Kırgızistan'ın da kalkınmasına yönelik çalışacaklarına işaret etti.

- AA ile ortak medya merkezi

Balcı, üniversite bünyesinde medya merkezi kurduklarına işaret ederek, bu doğrultuda Anadolu Ajansı (AA) ile işbirliği protokolü imzaladıklarını bildirdi.Medya merkezinde, AA'nın yanı sıra TİKA'nın da desteğini alarak, eğitim, bilim, kültür, sanat, spor ve gençlik alanında haber üretileceğini belirten Balcı, "Medya merkezimiz, fiilen haber üretmeye başladı.Kendi kaynaklarımız ve AA'nın haber kaynaklarından yararlanacağız. Üniversitemizin televizyonu ve radyosu da var. Bunu daha da büyüteceğiz. Medya merkezini kurmamızın altındaki esas nokta, Türkiye'nin gönül coğrafyamızdaki faaliyetlerinin kamuoyu tarafından bilinmesi ve anlaşılmasını sağlamaktır." dedi.

- 48 milyon dolarlık kampüs

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan üniversitenin fiziki ve teknik altyapısının tamamlanması, teknoparkının kurulması, Türkiye'den daha çok akademisyen ve öğrenci gönderilmesi hususunda direktif aldıklarını belirten Balcı, Erdoğan'ın direktifleri doğrultusunda 48 milyon dolarlık fiziki ve teknik altyapısı tamamlanmış kampüs ve yeni tesisler oluşturduklarını ve açılışı için gün saydıklarını ifade etti.Balcı, üniversitenin yüksek teknolojili teknoparkının Kırgızistan da ilk olma özelliği taşıdığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber