ÜAK'ın bu açıklaması nasıl yorumlanmalı?

2016 Nisan döneminde yayın aşamasından doçentliğe müracaat eden adayların jürileri hakkında ÜAK açıklama yaptı !

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 02 Şubat 2017 22:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
ÜAK'ın bu açıklaması nasıl yorumlanmalı?

2016 Nisan döneminde yayın aşamasından doçentliğe müracaat eden adayların jürileri hakkında ÜAK açıklama yaptı!

Bilindiği üzere, 2016 Nisan döneminde doçentliğe müracaat eden adayların jürilerinin açıklanmasına rağmen resmi tebligat kendilerine yapılmadığından çaresiz bekleyişlerin devam ettiğini dünkü haberimizde gündeme getirmiştik.

Bu haberimiz üzerine, Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı tarafından dün bir açıklama yapılmıştır. Söz konusu açıklama şu şekilde :

"2016 Nisan Dönemi yayın aşamasından başvuran adaylardan, 06/01/2017 tarihli DSK kararıyla jürileri atanan ve onaylananların jüri bilgilerine Doçentlik Bilgi Sistemini kullanarak ulaşabilirsiniz."

Üniversitelerarası Kurul, burada kapalı şekilde şunları demeye çalışıyor diye düşünüyoruz :

1- Tüm adayların jürileri belli oldu fakat yükseköğretim kurumlarında halen devam eden FETÖ/PDY soruşturmaları nedeniyle sizlere şu ana kadar resmi bir tebligat yapamadık.

2- Ne zaman yapılacağı ile ilgili net bir tarih veremiyoruz.

3- Doçentlik Bilgi Sisteminde görünen jüri üyelerinde halen yürütülen soruşturmalar nedeniyle ilerleyen dönemlerde de değişiklikler yaşanabilir.

Maalesef, doçent adayları için aylardır süren belirsizlik ÜAK tarafından net bir açıklama yapılmaması nedeniyle devam edecek gibi görünüyor...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber