Ösym imamı, iller bankası uzmanı çıktı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 6 Mayıs 2012'de avukatlıktan hakimliğe geçiş sınavında usulsüzlük yaptıkları gerekçesiyle HSYK tarafından mesleğe kabul kararları kaldırılan hakim ve savcılar, mülakatta elenen avukatlar ile ÖSYM görevlilerinin de aralarında bulunduğu 56'sı tutuklu 82 sanık hakkında FETÖ'ye üye olmak, nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçundan dava açtı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Şubat 2017 18:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ösym imamı, iller bankası uzmanı çıktı

TÜRKER KARAPINAR

İddianamede, sınavı ve mülakatı kazanan 37 kişinin mesleğe kabüllerinin yapılarak hakim ve savcı olarak atandıkları, 25 şüphelinin avukat olarak görevlerine devam ettikleri, 5 şüphelinin ise ÖSYM görevlisi olduğu belirtildi. HSYK 3. Dairesi'nin yaptığı inceleme sonucu, 37 kişinin 2015'te mesleğe kabul kararlarının ayrı ayrı kaldırıldığı belirtilen iddianamede, şüpheliler arasında TUSCON üyesi şirketlerde çalışanların da olduğu bilgisine yer verildi.

İddianameye göre Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak görev yaparken, 2010 KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin soruşturmayı yıllarca sürüncemede bırakan ve FETÖ kapsamında meslekten ihraç edilen firari Şadan Sakınan'ın kardeşinin iki iş ortağının FETÖ abisi olduğu ortaya çıktı.

ANKARA'DA 3 ORTAKLI ŞİRKET

İddianamede, 5 Aralık 2016'da gözaltına alınan ve kendiliğinden ifade veren İbrahim Pektaş isimli kişinin, kendisinden sorumlu ÖSYM FETÖ abisinin İller Bankası'nda çalışan Mehmet Dönmez olduğunu söylediği belirtildi. İddianamede, Dönmez'in 2010 yılında şirket ortağı olduğu Ankara'da faaliyet gösteren firmanın bir ortağının, eski Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Sakınan'ın kardeşi Ahmet Sakınan, diğer ortağının ise Seyfi Gör olduğu, Gör'ün de FETÖ soruşturmalarında cemaat abisi olarak geçtiği ve 2010 KPSS kapsamında alınan MASAK raporunda para transferlerine aracılık eden şahıslardan olduğunun belirtildiği kaydedildi.

SIKIYÖNETİM LİSTELERİ

İddianamede, başka bir soruşturmanın şüphelisi Ali Girgin ile dosya şüphelisi Mücella Girgin'in telefonunda yapılan incelemede, 15 Temmuz darbe girişimi kapsamında oluşturulan sıkıyönetim komutanları ve görevlendirildikleri illerin yazılı olduğu listenin bulunduğu kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber