Doğubayazıt Belediyesi okul bahçelerini kardan temizliyor

Kaymakamlık haricinde Belediye Başkan Vekili görevini de başarıyla yürüten Ulaş Akhan, son olarak ilçedeki okulların bahçelerini kardan temizlemek için belediyenin tüm imkanlarını seferber etti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Şubat 2017 21:23, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Doğubayazıt Belediyesi okul bahçelerini kardan temizliyor

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı ve tipi dolayısıyla 401 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı.

Bölgede aralıklarla etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum'daki 73 mahalle ile Ağrı'da 70, Kars'ta 42, Tunceli'de 37 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Belediye, karayolları ve il özel idareleri ekipleri, yolları ulaşıma açmak için çalışmalarına devam ediyor. Ekipler, kaldırımlarda kar temizleme ve yollarda tuzlama çalışmalarını da sürdürüyor.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde de İçişleri Bakanlığınca Belediye Başkan Vekilliğine görevlendirilen Kaymakam Ulaş Akhan'ın talimatıyla ekipler, kar temizleme çalışmalarını ara sokaklarda sürdürdü.

Gece iş makineleriyle ana yolları açan ekipler, ara sokaklarda ise buz kütlelerini temizledi. Kardan tamamen temizlenen ilçedeki ana yollarda ulaşım büyük ölçüde rahatladı.

Akhan, ilçedeki okulların bahçelerinin de kardan temizlenmesi için Belediye ve İlçe Özel İdare Müdürlüğünün tüm imkanlarını seferber etti.

İş makineleri ve kar küreme araçlarıyla okulların bahçelerini temizleyen ekiplerin çalışmaları, yarına kadar devam edecek.

İlçe Özel İdare Müdürü Abdulkerim Arvas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Öğrencilerimizin ikinci yarıyıla sorunsuz girmeleri için okullarımızın bahçelerinde biriken karları temizlemeye devam edeceğiz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber