İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Narkologların eğitimi başladı

Uyuşturucu ile Mücadele Daire Başkanlığı tarafından hayata geçirilen "Narkolog Projesi" kapsamında narkotik birimlerinde görev yapacak 21 psikoloğun eğitimlerine başlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Şubat 2017 11:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Narkologların eğitimi başladı

- Uyuşturucu ile Mücadele Daire Başkanlığı tarafından hayata geçirilen "Narkolog Projesi" kapsamında 11 ildeki narkotik birimlerinde görev yapacak 21 psikoloğun eğitimlerine başlandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Daire Başkanı Cengiz Erişir, narkologların eğitimi için düzenlenen etkinliğinin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son dönemde terör tehditlerine karşı yürüttüğü yoğun çalışmaların yanı sıra uyuşturucu ile mücadelesinin de aralıksız sürdürdüğünü belirtti.

Uyuşturucu tehdidi altında olmayan bir coğrafya bulunmadığını ve bunun global bir sorun olduğunu ifade eden Erişir, böyle bir sorunla mücadele edebilmenin temel şartının uluslararası işbirliği olduğuna dikkati çekti.

Erişir, 2014 yılından itibaren uyuşturucu ile mücadeleyi daha profesyonel bir şekilde yürüttüklerini, ancak uyuşturucu sorununun sadece kolluk gücüyle çözülemeyeceğini, bunun eğitim, sağlık ve diğer boyutlarıyla bir bütün olarak ele alınması gerektiğini vurguladı.

Bir bağımlının suç işlediğini kolluk kuvvetleri ile karşı karşıya geldiğinde anladığını belirten Erişir, burada uygulanacak davranış biçiminin şüphelinin kalan hayatı açısından son derece önemli olduğuna işaret etti. Erişir, bağımlıya gözaltı sürecinde yapılacak terapinin, sonrasında onun sokağa dönmemesi noktasında faydalı olacağını anlattı.

Projenin uygulanmasının 28 Nisan 2016 tarihinde düzenlenen Uyuşturucu ile Mücadele Yüksek Kurulu toplantısında karara bağlandığını hatırlatan Erişir, bu doğrultuda Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezinin (TUBİM) de katkılarıyla çalışmaların sürdüğünü anlattı. Erişir, projenin 11 ilde pilot olarak uygulanacağını ve buralarda görev yapacak 21 uzmanın 5 gün sürecek eğitim seminerinin ardından göreve başlayacağını söyledi.

- "Projenin başarılı olacağına inancım tam"

Erişir, sahadan geldiğini ve 23 yıllık tecrübesi ile projenin uzun vadede başarılı olacağına inancının tam olduğunu kaydederek, "Her 10 bağımlı bireyden bir tanesini bile toplumun parçası haline getirebilirsek çok ciddi kazanımlar elde edeceğiz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber