İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Dünya Ehlibeyt Vakfından MEB'e müfredat önerisi

Dünya Ehlibeyt Vakfından MEB'e öneri. Vakfın, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığına, Alevilik ve Bektaşilikle ilgili ders kitaplarına konulacak öğretilerle ilgili öneri ve kaynak sunduğu bildirildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Şubat 2017 12:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Dünya Ehlibeyt Vakfından MEB'e müfredat önerisi

- Dünya Ehlibeyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığına, Alevilik ve Bektaşilik ile ilgili ders kitaplarına konulacak öğretiler hakkında önerileri ve geniş bilgiler içeren kaynakları sunduklarını bildirdi.

Altun, yaptığı yazılı açıklamada, Aleviliğin, inanç itibarıyla İslam'ın özü ve İslam'ın tasavvuf yorumu olduğunu, tüm Sünnilerin de aynı şekilde Kur'an-ı Kerim'in ve Ehlibeyt'in ortak değerleriyle tasavvuf ve muhabbet ritüelleriyle, Alevilerle aynı inanca sahip bulunduğunu aktardı.

Cemevlerinde Hazreti Peygamberin Ehlibeyt'le ilgili çok sayıda hadisleri ve Kur'an-ı Kerim'den ayetler okunduğunu belirten Altun, şunları kaydetti:

"On iki imamlar anılır, onların içtihatları anlatılır. Ayrıca Alevilikte dört kapı kırk makam değerleri herkesin bilmesi gereken inanç değerleridir. Hacı Bektaşi Veli, Yunus Emre, Mevlana, Pir Sultan Abdal gibi bütün düşünürler anılarak, deyişleri okunup, semahlar dönülmektedir. İnsanların ehli kamil olması, insanı insan yapan değerlere sahip olması anlatılır. Tasavvuf ve muhabbet, ibadetin ana zemini kabul edilir. Bütün dünyadaki farklı inançlarda zalimlik, cahillik hariç hepsi hak kabul edilir. Kadınlar baş tacı ve ana kabul edilerek, cemlerde en üst bölümde otururlar. Kadınlara duyulan saygı büyüktür."

Açıklamada, bu konuda ellerinde geniş kaynakların bulunduğunu vurgulayan Altun, "Çünkü Aleviliği İslam dışı gören ideolojiyle karıştıran, Alevi İslam ve Sünni İslam diye ayrım yapanların hepsi yanlıştırlar." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber