Yusuf Tekin'den, Şubat'ta atama sorusuna, memurlar.net'li cevap

SETA'nın düzenlediği panelde konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, atama kontenjanlarının dağılımı henüz yapılmadığı için, bir şey söyleyemiyoruz. Bunu memurlar.net de biliyor ama soruyor, dedi

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 07 Şubat 2017 13:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

.

SETA'nın düzenlediği, "Türkiye'de Öğretmen Yetiştirmenin Geleceği ve Aday Öğretmenlik Modeli" paneline MEB Müsteşarı Yusuf Tekin de katıldı. Panel sonunda katılımcıların soruları alındı.

memurlar.net adına panele katılan Edip Üzen şu soruyu sordu:

"Daha önce Ocak ayında yaptığınız açıklamada, atama kontenjanları belli değil demiştiniz, Maliye Bakanıyla görüşmemiz gerekiyor demiştiniz. Bugün Şubat'ın 7'si.. Şubat'ta atama olacak mı?"

Milli Eğitim Müsteşarı Yusuf Tekin'in cevabı:

"Bugün Şubat ayının 7'si. Artık Şubat bitiyor, bir atama olsa dahi bunun adı artık şubat ataması olmaz. Her yıl bütçe kanununda yer alan atama izninin dağılımı Maliye ve Çalışma Bakanlığınca henüz yapılmadı. Bu nedenle, kaç öğretmen istihdam edeceğimizi bilmiyoruz. Henüz bunun kararı verilmedi. Bunun kararı verilirse bunun ne kadarını Şubat, ne kadarının da 2017 KPSS ataması sonrasında olacağına biz karar vereceğiz. Aslında bu anlattığım süreci bu soruyu soran memurlar.net de en az benim kadar bu süreci biliyor. Ama sordu. Dolaysıyla arkadaşlar elimizde bir veri olmadan konuşmamız doğru değil"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber