Kaçakçı hakimden tanığa adliye kapısında sorgu

Uyuşturucu ile yakalanan ağır ceza hakimi Soğuksu'nun Albay Çillioğlu'nun çocuklarına kurulan kumpasın sanıklarıyla yakından ilgilendiği belirlendi. Hakim tanıklardan kendisi hakkında bilgi almış

Haber Giriş : 08 Şubat 2017 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kaçakçı hakimden tanığa adliye kapısında sorgu

KENAN BUTAKIN

Diyarbakır'da iki hafta önce yapılan bir uyuşturucu operasyonunda, Sur kırsalından batı illerine esrar sevkiyatı yapılacağı istihbaratını alan polis inanılmaz bir skandalı ortaya çıkardı. Yapılan operasyonda, Bilecik'e tayini çıkan Erzurum Hınıs İlçesi Ağır Ceza Mahkemesi heyetinden Hakim Halil Soğuksu'nun kullandığı araç durduruldu.

Araçta 90 kilo uyuşturucu ele geçirildi. Tutuklunan Soğuksu meslekten de ihraç edildi. Karar ise Soğuksu hakkında dikkat çeken bir ayrıntıya ulaştı. Tunceli Jandarma Alay Komutanıyken 1994'te lojmanında ölü bulunan Albay Kazım Çillioğlu'nun oğlu Gökhan Cillioğlu, Soğuksu'nun kendilerine yönelik usülsüz bir dinleme davasında yargılanan bazı şahıslarla yakından ilgilendiğini iddia etti.

Malatya'da devam ederken özel yetkili mahkemelerin kapatılmasıyla Düzce'de geçtiğimiz yıl sonuçlanan davada kendilerinin de müşteki olarak yer aldığını belirten Çillioğlu şunları kaydetti: "Babamız ile ilgili dava açıldıktan sonra Düzce jandarma istihbaratta çalışan bazı askerler, telefon numaralarımızı uyuşturucu şekebesine dahil ederek usülsüzce dinledi. Bu kişiler yargılandı ve aralarından bazıları bir süre tutuklu kaldıktan sonra hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararıyla serbest kaldı. Beni dinleyen jandarma istihbarattaki bazı şahıslar ile Halil Soğuksu zaten Düzce'de beraber hareket ediyorlardı ve bağlantıları vardı. Beni dinlemeye alanlar tutuklanıp yargılama başladığı zaman, Halil Soğuksu davanın yapıldığı Malatya Adliyesi'ne geliyor.

Adliyede soruşturmanın ne tarafa gittiği konusunda istihbarat ve bilgi topluyor. Anladığım kadarıyla kendi adının da davaya ekleneceğini düşünerek Malatya'ya geliyor. Düzce'den lehimize tanıklık yapmak için 3 kişi de savcı tarafından çağrılmıştı. Tanıklar ifade verdikten sonra akşam adliyeden çıkınca Halil Soğuksu tarafından karşılanıyor. Soğuksu'nun yanında 7-8 kişi daha var. Kendisi o dönem Erzurum'da görevliydi. Tanık olan bu 3 arkadaşı resmen sorguluyor. 'Niye geldiniz, benim adım geçiyor mu, kimleri sordular ve hangi konular konuşuldu?' şeklinde sorular soruyor. Bu tespit de soruşturma dosyasına giriyor. Ben, Soğuksu hakkında Diyarbakır'da başlayan soruşturmada ifade vermek için talepte bulundum."

Kaynak: Karar Gazetesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber