İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Sarıyer Belediyesi meclisinde kavga çıkaran yolsuzluk iddiası

Meclis toplantısında bir ihalede yolsuzluk yapıldığı iddiaları üzerine kavga çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Şubat 2017 11:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Sarıyer Belediyesi meclisinde kavga çıkaran yolsuzluk iddiası

- Sarıyer Belediyesi Belediye Meclis toplantısında, CHP ve AK Parti meclis üyeleri arasında yolsuzluk iddiasıyla kavga çıktı.

Sarıyer Belediyesi Şubat ayı ilk meclis toplantısında, AK Partili Belediye meclis üyelerinin, Sarıyer Belediyesinin taşeron işçi ihtiyacını karşılamak üzere verilen ihalenin teminat mektubunun sahte olduğunu iddia etmesiyle iki parti meclis üyeleri arasında tartışma yaşandı.

Konuyla ilgili olarak AA muhabirine açıklamada bulunan Sarıyer AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı ve Belediye Meclis Üyesi Abdullah Akşahin, ''Belediyenin 129 milyon 200 bin 610 lira değerindeki taşeron personel ihtiyacını karşılamak amacıyla 2014 yılında yapılan ihalenin alımı için sunulan teminat mektubunun sahte olduğu anlaşıldı. 7 milyon 752 TL miktarındaki teminat mektubu hiç olmayan bir banka şubesine ait. Bunun sonucunda da bunun tamamıyla düzmece olduğunu tespit etmiş olduk." iddiasında bulundu.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise yaptığı yazılı açıklamada, aylar önce bir firmanın verdiği teminat mektubunun sahte olduğunun ortaya çıktığını, 8 milyon liralık teminatın nakit olarak belediye kasasına konulduğunu ve ihalenin iptal edildiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber