Bakan Işık, Arabistan'daki ASELSAN fabrikasını gezdi

Işık, Aralık ayında ASELSAN ile Suudi Arabistan MIC ortaklığında kurulan telsiz fabrikasını ziyaret etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Şubat 2017 22:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Işık, Arabistan'daki ASELSAN fabrikasını gezdi

Resmi temaslar için Suudi Arabistan'da bulunan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, ASELSAN ortaklığı ile Başkent Riyad'ta kurulan yazılım tabanlı telsiz fabrikasını gezdi.

Suudi Arabistan'ın ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan fabrikada yetkililerden bilgi alan Işık, "ASELSAN, telsiz haberleşmesi ile ilgili hem donanım, hem yazılım olarak Suudi Arabistan savunma ve güvenlik kuvvetleri tarafından kullanılabilmesi için buraya çok önemli ve çok iyi bir tesis kurdu." dedi.

"Böyle bir tesisin kurulmasıyla kardeş ülkenin böyle bir yeteneği kazanması gerçekten Türkiye açısından önemli. Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki savunma sanayi iş birliği için de iyi bir başlangıç" olduğunu belirten Bakan Işık, bu alanın çok büyük olduğunu, Suudi Arabistan'ın ihtiyacı çerçevesinde buradaki kapasitenin belirleneceğini ifade etti.

Suudi Arabistan ile tamamlanan, devam etmekte olan ve başlamasını bekledikleri çok önemli savunma sanayi projeleri olduğunu kaydeden Fikri Işık, programı kapsamında bugün de Suudi Arabistan İkinci Veliahtı ve Savunma Bakanı Muhammed bin Selman ile bir görüşme gerçekleştireceğini ve ilgili konuları detaylı bir şekilde masaya yatıracaklarını söyledi.

Kurulan bu tesisin savunma sanayisinde özellikle elektronik harbe yönelik çok önemli bir başlangıç olduğunu dile getiren Işık, "Bu alanda Türkiye'nin Suudi Arabistan'la iş birliği yapmış olması çok önemli, bu çok iyi bir başlangıç." diye konuştu.

Bakan Işık, şöyle konuştu:

"Bunu biz çok önemsiyoruz. Çünkü Suudi Arabistan ve Türkiye bölgenin en önemli ülkeleri ve bölgedeki stratejik ortaklar. Bu noktada aynı tehditlere maruz kalan iki ülke. Dolayısıyla iş birliğimiz kaçınılmaz. Ben ASELSAN'ı tebrik ediyorum. Burada kurdukları bu fabrika ile Suudi Arabistan'ın savunma ve güvenlik güçlerinin önemli bir ihtiyacını karşılamış oldular. Ama bu aynı zamanda Türkiye'nin, Suudi Arabistan'ın savunma sanayisinde daha fazla yer alması için de bir kapı oldu. Bundan dolayı son derece önemli buluyorum bu tesisi. Burada yapılan çalışmaları gezdik, gördük. Burada Suudi işçileri, teknisyenleri ve mühendisleri de ASELSAN yetiştirmiş, eğitmiş. Şimdi onlar kendi telsizlerini, kendi yazılımlarıyla üretebiliyorlar. Tabi kriptolamayı yine ASELSAN burada çalışan mühendislere eğitim yolu ile kazandırmış. Son derece güzel bir örnek. Savunma alanındaki iş birliğimiz için hem güzel bir örnek hem de iyi bir başlangıç."

Işık ve beraberindeki heyete, Suudi Arabistan Askeri Teknolojileri Üretim Merkezi Başkanı Muhammed bin Hamd El-Madi eşlik etti.

Fabrikanın şeref defterini imzalayan Fikri Işık, hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından merkezden ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber