Bakan Yılmaz: 20 bin öğretmenin alımını yapacağız

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: "Başbakanımız, Maliye Bakanımız ve Çalışma Bakanımızın talimatıyla, önümüzdeki hafta duyurusunu yapacağız, 20 bin öğretmenin alımını yapacağız. Öğretmenlerimiz için hayırlı uğurlu olsun."

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Şubat 2017 14:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Yılmaz: 20 bin öğretmenin alımını yapacağız

MİLLİ EĞİTİM BAKANI İSMET YILMAZ'IN YAPTIĞI AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Başbakanımız, Maliye Bakanımız ve Çalışma Bakanımızın talimatıyla, önümüzdeki hafta duyurusunu yapacağız, 20 bin öğretmenin alımını yapacağız. Öğretmenlerimiz için hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile TAV firması arasında Katar Türk Okulu'nun devir protokolü imzalanması dolayısıyla düzenlenen tören öncesinde konuşan Yılmaz, Başbakan Binali Yıldırım, Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile toplantı yaptıklarını söyledi.

"Başbakanımız, Maliye Bakanımız ve Çalışma Bakanımızın talimatıyla, önümüzdeki hafta duyurusunu yapacağız, 20 bin öğretmenin alımını yapacağız. Öğretmenlerimiz için hayırlı uğurlu olsun. İki hayırlı olay bir arada gerçeklemiş oldu diyorum." diyen Yılmaz, Yıldırım, Ağbal ve Müezzinoğlu'na teşekkür etti.

ALIMLAR SÖZLEŞMELİ STATÜDE OLACAK

Bilindiği üzere, Bütçe Kanununda, tüm kamu kurumlarının yapacağı atamalar için 5 bin adet atama izni bulunmaktadır. Dolaysıyla, memurlar.net olarak, Bakanın bahsettiği 20 binlik öğretmen alımının kadrolu olmayacağını biliyoruz. 20 bin öğretmen alımı sözleşmeli statüde olacaktır.


Öğretmen adaylarının paylaşımları için TIKLAYINIZ


MÜSTEŞAR TEKİN, ŞUBAT'TA ATAMA OLACAK MI ŞEKLİNDEKİ SORUMUZA "BİLMİYORUM, BİLDİKLERİMİ MEMURLAR.NET DE BİLİYOR" DEMİŞTİ

Memurlar.net olarak SETA vakfında yapılan toplantıda Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin'e, Şubat'ta ataa olup olmayacağını sormuştuk. Yusuf Tekin ise her zaman olduğu gibi süreci bir kez daha açıklamış ve "memurlar.net de benim kadar süreci biliyor, niye soruyorki!" demişti. İşte bu görüşmeden bir gün sonra MEB'den ilk resmi açıklama yapıldı

Yusuf Tekin'den, Şubat'ta atama sorusuna, memurlar.net'li cevap

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber